A world of time and space inside a funny blue box

 
OKEJ. NU KÖR VI.
Nu ska jag berätta om en av dom bästa dagarna i mitt liv. Och jag överdriver inte ens när jag beskriver det så. I lördags (då jag fortfarande var i London buhu, VILL TILLBAKA) så gick jag & systeryster upp supertidigt & tog tåget till Cardiff. För vet ni vad som finns i Cardiff? DOCTOR WHO EXPERIENCE.
Först fick vi en rundtur runt i Cardiff av en tour guide som förövrigt var hur rolig som helst. Vi gick runt där & hon pekade ut massa ställen där Doctor Who & Torchwood (som är en spin off-serie till Doctor Who) har spelats in, vi fick veta massa kul fakta & internskämt & aaah. Det var så coolt när hon pekade ut något & man verkligen kände igen det & tänkte "SHIT, fatta att det verkligen har spelats in HÄR, där jag står!!!". Lite (MYCKET) fangirling blev det såklart.
Sedan fick vi gå på en annan tour, vi blev ledda till studion där the TARDIS var. Alltså den riktiga tardisen, vi fick gå in i den, PÅ RIKTIGT. Det såg exakt ut som i tv-serien, det var så himla overkligt. Men typ en av dom bästa känslorna någonsin. (Tardisen är alltså den där blå lådan som the Doctor flyger omkring i rymden & tiden med)
Efter det var det själva Experience. Det var så himla coolt. Vi fick se en liten filmsnutt, sen gå in i ett rum, & the Doctor (Matt Smith, som spelar doktorn alltså (tycker att det är så kul att han ställde upp på det här!!)) ploppade upp på en skärm. Han berättade för oss att han satt fast i the Pandorica, och vi var tvungna att hjälpa honom. Vi gick igenom flera olika rum, vi flög Tardisen (en fejk-verision den här gången), blev tagna av både Daleks & Weeping Angels (som är dom kändaste Doctor Who-monstren) & ja. Det var som att vara med i ett Doctor Who-avsnitt. Det var helt fucking underbart. Jag & Linnea var dock nog dom mest exhalterade i hela rummet haha. Men alla tar ju kanske inte ut sin glädje genom att hoppa upp & ner i & för sej, hehehe.
När vi kom ut från att har flygit med doktorn (hihiih) så väntade ett museum med massa kläder som använts i serien, gamla verisioner av Tardisen, information om alla dom elva doktorerna, massa olika monster som varit med. Det var med andra ord extremt nördigt & bara Whovians skulle uppskatta det, vilket vi gjorde, DET VAR GRYMT.
Bilder från världens bästa dag:
The Torchwood-tower, som är högkvarteret i spin off-serien Torchwood (uppenbarligen). ↓
Kyrkan som är med i avsnittet "Blink" av Doctor Who. ↓
Det här var en asrolig grej. En av karaktärerna i Torchwood dog (bara karaktären alltså, skådespelaren lever) & fansen blev så upprörda att dom började sätta upp små meddelande, typ "R.I.P" & sånt, på den här väggen. Det blev en större & större grej, fler & fler fans sätte upp grejer här. Det roliga var att människor som inte var fans sörjde honom också, "så tragiskt, han var så ung". Dom fattade alltså inte att det var en påhittad figur ur en serie, utan trodde att det var en riktig människa. Så till slut sattes en skylt upp (den lilla svarta till vänster) där det förklaras att han inte fanns på riktigt. Tycker det är så kul att se att fans kan vara såhär dedikerade! ↓
TARDIS!!!! ↓
Världens lyckligaste tjej. ↓
Läskig Matt Smith-docka. ↓
Tardisen på åttiotalet. ↓
Nionde doktorns Tardis. ↓
Jag & The Face of Boe. Tötis. ↓
Jag & vad jag tror är den coolaste varelsen i Doctor Who någonsin. Hon heter Madame Vastra & hon är en Silurian. Så rackarns häftig. ↓
Sötaste varelsen i Doctor Who. DEN SÄGER BLUBB ISTÄLLET FÖR ATT PRATA, SÖTISEN. ↓
Ett café som doktorn & hans kompanjoner är på, "i USA". Så kul med Cardiff, för att komma till USA behöver man bara gå några meter, haha. Vi åt hur som helst jättegoda hamburgare & drack alldeles för söta milkshakes här. ↓

RSS 2.0