Nej tack, löpsedeln, jag VILL inte ha 'fem snabba tips för en platt mage'

Hej kompisar.
Jag är arg. Det finns så mycket i världen som jämt och ständigt lyckas få mig att känna ilska, och ibland bubblar det bara över. Som typ nu. Eller, bara "arg" räcker inte riktigt till. "Så fruktansvärt, jävla, utomordentligt förbannad att blodkärlen i mitt huvud nästan spricker" är lite närmare.
För jag orkar inte längre. Sedan jag var liten har jag utbildats och sett mer och mer fel med världen, för några år sedan började mina ögon öppnas ordentligt. 
Det finns så mycket diskriminering på denna jord. Jag är skonad från mycket med tanke på att jag både är vit och cis, men som kvinna har jag fått uppleva en hel del särbehandling, och även om jag inte kan veta hur resten av förtrycket känns, så kan jag tänka mig, och jag kan bli arg. Och framförallt: jag kan hjälpa, inte föra (om det inte är jag som utsätts för förtrycket), kampen att få det att ändra på sig.
För jag är ju kvinna, och fy in i hela bubblan vad mycket krav jag får ställda på mig just på grund av det. Jag ska vara smal och slank så klart, men inte för smal, benrangel är ju inget att ha. Kurvor är snyggt, men bara på rätt ställen, både stora tuttar OCH stor mage är ju fruktansvärt. Naturlig skönhet är vackrast, så inte för mycket smink, Barbie-looken är ute. Fast har du inte sminkat dig alls? Herrgud, du kan väl bry dig lite i alla fall?!
Var inte så pryd, släpp loss lite, ta en drink! Men usch, var inte så himla full, ta inte SÅ mycket plats! Är du oskuld? Men herregud, du måste passa på och fixa det snart. Du har legat med HUR många?! Woah, ingen kille vill sticka in nyckeln i ett lås till en lägenhet alla andra redan har varit i.
Just precis, de där killarna. Deras ständiga godkännande ska vi då alltid ha. Om en tjej mår dåligt för att hon är stor lyder pepptalket "Det är lugnt, killar vill ju ha en kurvig tjej! En smal tjej är som byxor utan fickor - det finns ingenstans att stoppa händerna!".
För vi är ju objekt, det visste ni va? Inte mer värda än ett par jeans. Vi är objekt som ständigt ska anpassa oss efter vad killar tycker bäst om, det finns en mall och vi förväntas passa in i den, även om det i många fall är helt jävla omöjligt. Vad sa du nu, alla killar har inte samma smak? Ha, jo, det har de visst, tyst nu! Vad nu då, alla tjejer vill inte leva ett liv som cirkulerar kring "killars" åsikter? Jo, så klart de vill, lyssnar du inte?!
Det uppenbara faktumet är: jag KAN fysiskt sett inte passa in i den där mallen, och jag är, efter många års kämpande förgäves, ganska förgjordat trött på att försöka. 
Min kropp ser ut som den gör, och den är lika jävla bra som alla andra kroppar. Likaså min personlighet, jag är den jag är och jag är varken sämre eller bättre än någon annan. Jag pratar ofta och mycket, jag blir ibland för full och dansar omkring som en dåre, jag höjer min röst och låter mig inte tystas, jag äter jävligt mycket och inte alltid så jättenyttigt, jag älskar att ha enmansuppsättningar av musikaler för mina gosedjur i mitt sovrum.
Jag har en mage som både veckar sig och putar ut...
...jag har lår som går ihop hela vägen från kissemurran till fötterna...
...mina kinder får ständigt besök av Herr Finne och hans familj.
Jag är allt det här, och mycket mer, och jag tänker inte ändra på mig. Jag har alla dessa "fel", och ändå älskar jag varenda liten milimeter av min kropp och själ. 
Och det är ju ta mig tusan det läskigaste som finns. Att jag älskar mig själv. Att jag inte har några osäkerheter längre. Att jag inte längtar efter att bli smalare, trots att jag inte passar in i idealet. Att jag inte behöver någon som räddar mig.
För så ska tjejer också vara, jag glömde en grej på evighetslistan av krav, vi ska vilja ha någon som räddar oss. Vi ska vara osäkra, ja, jävlar vad osäkra. Vi ska behöva någon mystisk, lång kille som håller om oss och säger till oss att vi är vackra, för det ska vi inte veta själva. 
Och det finns tjejer som behöver bli räddade av just en sådan lång, mystiskt kille, det är klart det finns. Det ska de få behöva också, och alla andra varianter som finns ska få finnas. Tjejer som räddar sig själva, tjejer som räddar andra, tjejer som behöver bli räddade men inte av en lång, mystisk kille.
Alla varianter finns, och alla ska få finnas, men alla får inte finnas. Jag, till exempel, är då en väldigt irriterande pinne i detta patriarkala kugghjul. Jag passar inte in i samhällets mall, och jag försöker inte heller passa in i den mallen. 
Jag älskar mig själv fast jag inte ser ut som jag "ska", och det är ju superläskigt. Oj, oj, oj vilket hot jag och mina stora cellulit-lår är för den här mysogyniska världen. High motherfucking five på den!
Jag tänker inte lugna ner mig, jag tänker inte chilla, jag tänker inte låta mig övertygas till att jag överreagerar, jag tänker inte lyssna på era "men det var bara ett skämt". För det är inte "bara ett skämt".
Så länge människors hälsa och liv förstörs av de sjuka idealen som pressas på unga människor i det här samhället, så är det inte bara ett skämt. Så länge den kvinnliga anatomin behandlas som något tabubelagt och mens som något smutsigt, så är det inte bara ett skämt. Så länge kvinnor dagligen våldtas och sedan blir tillsagda att det var deras eget fel medan deras övergripare går fri, så är det inte bara ett skämt. Så länge kvinnor blir tvungna att skära sig i armen på sin bröllopsnatt, för om lakanen inte är blodiga dagen efter anklagas hon för att ha varit otrogen (trots att alla inte blöder, även när det är deras första gång), så är det inte bara ett skämt.
Så länge människor dör just på grund av att de är av ett visst kön, hudfärg, etnicitet, religion, sexuell läggning, könsidentitet eller liknande, så är det inte bara ett skämt. 
När det värsta felet du ser i samhället är att det är "så jävla politiskt korrekt" och att du inte kommer undan med dina diskriminerande åsikter, så är det inte bara ett skämt, och det är definitivt inte roligt.

Kommentarer
Postat av: Louise

Så jävla rätt. Varenda ord är så vettigt och jag kan inte annat än att hålla med dig.. Big up till dig för att du älskar dig själv, det ska du göra!

Svar: Åh, tack tack tack, du anar inte hur glad jag blir!! Det ska du också göra för fasen! Stor stor kraaam!
Fanny Sjödahl

2015-01-08 @ 19:04:38
Postat av: Långa lår

"...jag har lår som går ihop hela vägen från kissemurran till fötterna..." Själv räcker mina lår inte längre än till knäna men men, good for you

Svar: Haha, det blev kanske lite fel där, ja... Men jag tänker att det kanske finns viktigare saker i det här inlägget att fokusera på? :)
Fanny Sjödahl

2015-01-08 @ 20:12:28
Postat av: Frida

fyfan i helvete va bra skrivet Fanny. Detta är otroligt. Tack för att någon vettig människa äntligen satt ord på detta. Jag beundrar dig, jävlar va bra skriver säger jag bara... Jävlar

Svar: MEN GUD, tack tack tack!!! Jag blir så himla glad för dina fina ord, tusen kramar till dig finis!!
Fanny Sjödahl

2015-01-08 @ 21:38:05
URL: http://Barafriidas.blogg.se
Postat av: Josefine

Hej Fanny som jag aldrig träffat. Va lika vi verkar vara. Jag passar inte heller in (av exakt samma anledningar som dig)
Fy tusan va glad jag blev av ditt inlägg. Du verkar vara en fantastisk tjej. Tack tack för du delade med dig, på återseende! Kram Josefine

Svar: Hej Josefine som jag heller aldrig träffat (det verka vara himla synd dock). Vad glad jag blir att jag har lyckats sprida lite glädje, det var precis min plan! Du är grym, fortsätt vara grym, och låt ingen få dig att tro något annat! KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-08 @ 21:41:20
Postat av: Ove

??? Vad är det för fel med att sköta om sin kropp och vara snygg o fräch istället för pluffsig och illaluktande?

Svar: Det är absolut inget fel med det, det som är fel är att du automatiskt antar att jag inte tar hand om min kropp och luktar illa bara för att jag inte är smal. Jag tycker att jag luktar fruktansvärt ljuvligt, och sure, jag är väl "pluffsig", men det vem har sagt att det är något negativt att vara det? Jag är pluffsig, tack för komplimangen! :)
Fanny Sjödahl

2015-01-08 @ 21:47:11
Postat av: Anton Sellerberg

Vad är det du vill? Självklart kan vi känna oss upprörda över "orättvisa" skönhetsidéal men det kommer inte förändra hur folk ser på varanda ur en biologisk synvinkel. Vissa kroppstyper är fysiskt tilldragande. Du har all rätt att skita i vad alla tycker men detta kommer inte förändra deras åsikter. Självklart ska ingen individ trakasseras för kön, etnicitet etc...
Men när det kommer till sexuella preferenser så finns det inte så mycket man kan göra. Båda män och kvinnor utsätts för idéal som ofta kan framstå som omöjliga att uppfylla. Världen är inte en rättvis plats-

Svar: Vad det är jag vill? Jag trodde det var ganska uppenbart, men okej. Jag vill försöka ändra på dessa sjuka ideal, och jag är mycket väl medveten om att det är fruktansvärt svårt, men det är absolut inte omöjligt. Så länge människor mår dåligt över detta är i alla fall jag inte nöjd med att bara sitta och titta på för att "ingenting kommer förändras ändå". Och jag håller absolut inte med dig med angående att du verkar tro att det faktum att idealen ser ut som de ser ut är "biologiskt". Skönhetsidealen har ändrats fram och tillbaka jättemycket under åren, och det har absolut inte något med biologi och instinkter att göra. Det handlar om vad som framställs som snyggt och "rätt" i media. Sedan är det självklart att alla har olika sexuella preferenser och tycker att olika saker är snyggt, men det är inte där problemet ligger. Det finns i princip bara en typ av kvinna och en typ av man som representeras i media, och det är för väldigt många inte möjligt att se ut/vara så. Ideal och sexuella preferenser är två olika saker.Ja, världen är inte en rättvis plats, det är precis det jag försöker ändra på.
Fanny Sjödahl

2015-01-08 @ 22:15:26
Postat av: Lena (Limpans roomie)

Efter att ha blivit rekommenderad av Limpan att läsa din blogg kan jag bara säga: bra råd!
Sjukt fint och bra skrivet, kan inte annat än att hålla med :)
Keep up the good work!

Svar: Tack så jättemycket! Jag blir så glad, AAAH, tack tack tack!! :D Kraaam.
Fanny Sjödahl

2015-01-08 @ 22:59:51
Postat av: Gabriel

Är det inte aningen långdraget att dra paralleller mellan din ovilja att träna samt äta rätt och minoritetsförtryck?
Att du ska få vara nöjd med din kropp som du är är självklart; att en idealbild av kvinnan som förespråkar en sund livsstil skulle vara skadlig betvivlar jag.

Svar: Själv tycker jag inte alls att det är en långdragen parallell, med tanke på att jag och väldigt många andra har eller har haft en jobbig relation till mat och träning, till exempel ätstörningar osv. Jag skrev absolut ingenting om att jag inte tränar, och ändå tar du för givet att jag inte gör det, bara på grund av att jag inte ser vältränad ut. Många människor tränar hur mycket som helst men är trots det fortfarande stora. Du "betvivlar" att det skulle vara skadligt, jo, vad kul för dig. Jättebra att du aldrig har upplevt en negativ relation till träning och mat, men bara för att du aldrig har upplevt det betyder det inte att det inte finns. Faktumet är att fruktansvärt många människor mår dåligt på grund av den träningshets som finns i samhället idag, känner att de måste gå till gymmet två gånger per dag och blir invaderad av dåligt samvete för varje liten matbit de äter. Självklart är det viktigt att ta hand om sin kropp och röra på sig, men det går ofta överstyr i media vilket som sagt leder till att människor blir sjuka, svälter sina kroppar och tränar alldeles för mycket - och det är INTE en sund livvsstil.
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 09:31:17
Postat av: Miss Perfect

Jag blir så sjukt irriterad över texter som denna. Tjocka, mindre attraktiva, sjuka, mindre smarta, handikappade människor o.s.v. som alla vill bli sedda som lika högt rankade som friska mer attraktiva individer.

Kan du göra mig en tjänst och läsa lite biologi? Visst så har samhällets kvinnoideal ändras lite med tiden som du skriver, och i modellvärlden så är idealet smalare än det biologiska idealet. Men, det är fortfarande ett faktum att kvinnoidealet i grunden utgår från vad som biologiskt ses som mest attraktivt av män. Människan har dock till skillnad från de flesta djuren, en möjlighet/risk att bortse från idealen, och män kan exempelvis även bli kära i kvinnor som biologiskt anses vara mindre attraktiva utseendemässigt, eftersom att insidan och personligheten kan få partners på fall. Men människan dömmer automatiskt andra människor utseendemässigt, och fördomar existerar hos människor för att spara på kroppens mentala energi. Det är därför inte alls konstigt att det finns ett samhällsideal, och att de som inte "passar in" i idealet blir sedda som lägre rankade, och detta är även viktigt att förstå!


Nu kommer du givetvis att misstolka denna kommentaren, och tro att jag vill kränka personer som inte passar in i "idealet". Så är inte fallet, jag vill att alla människor ska bli accepterade i samhället, och jag skulle önska att all diskriminering försvann från vår Jord, att kvinnor/tjejer som inte passar in i ideal även de kan känna sig värdefulla. Min poäng är att det finns en BIOLOGISK GRUND bakom idealen som du skriver om. Men om vi tillsammans ska kunna eliminera diskriminering av de som står längre ifrån idealen, så tror jag personligen att det är viktigt att förstå vad idealen grundar sig i.


Det är jättebra att du känner dig värdefull och älskar din egen kropp, trots att du, precis som du säger, inte riktigt "passar in" i idealet. Men tro inte att idealet är något som går att ändra på bara sådär! Det går att genom exempelvis media, förändra idealet, men det kommer fortfarande att ligga mycket nära det biologiska idealet.

Svar: Du blir "så sjukt irriterad" när människor som är till exempel tjocka vill bli lika högt rankade som människor som är smala. Okej. Vänta, ursäkta, va? Det är väl inte alls konstigt att jag vill bli lika bra behandlad som någon som är smalare än mig? Jag är lika mycket värd som alla andra, och jag kommer kämpa för både min och alla andras rätt att bli behandlad så också, att det gör dig "så sjukt irriterad" gör mig väldigt rädd. Jag vet mycket, mycket väl att idealen inte kommer gå att ändra "bara så där", det är klart att det kommer ta tid och vara fullt av motgångar (till exempel sådana här kommentarer), men jag kommer fortsätta försöka. Inte för min skull, för alla andras skull, för de som fortfarande tror att de inte är lika mycket värda sjuk för att de är tjocka, sjuka eller liknande. Skönhetsidealen, vad vi tycker är snyggt osv har VERKLIGEN ingenting med biologin att göra. Om det hade varit en instinkt som var biologiskt rotad hade den haft ett syfte, till exempel att män skulle bli attraherade av tjejer med stora höfter för det gör det lättare att föda barn och fortplanta sig. Vad man tycker är snyggt är väldigt individuellt, och har mycket att göra med hur man blivit uppfostrad, hur samhället man bor i ser ut, vilka förebilder man har osv, det har ingenting att göra med biologi. Även om det hade varit biologiskt rotat har vi människor ändå inte bara som mål i livet att fortplanta oss, de allra flesta har större drömmar med sitt liv och idealen är lika hemska för det. Vet du varför det anses vackert hos kvinnor att raka sig? Vet du det? Under första världskriget, när männen var ute och krigade, gick rak-företagen back. De hade nästan ingen kvar att sälja rakhyvlar och sådant till! Vad hände? De började med då med reklam som uppmanade kvinnor till att raka benen och armhålorna, och så uppstod hår-idealet. Som sagt, det har ingenting med det biologiska arvet att göra, punkt.
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 10:02:30
Postat av: Lina

Inte för att jag (eller du) inte redan visste det, men du är så jävla gryyyyyyym!! Älskar dig bästis <3<3<4

Svar: Tack så fruktansvärt, hemskt mycket. ÄLSKAR DIG <3 <3 <3 <3
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 11:49:00
Postat av: Malin

You Rock!!

Svar: Men tack så jääättejättemycket! Tack, och kram kram kram!
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 13:23:28
Postat av: Josie

Hej ! Vad cool du är! Fortsätt som du gör!

Svar: Hej! Men tack, du anar inte vad detta peppar mig. TACK, kram!
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 13:51:26
Postat av: En annan med väldigt "mycket" perfekthet

Sååååå bäst!!! Fantastiskt inlägg om en så fantastiskt viktig sak och jag hatar att jag nästan höll på att skriva att du är modig som vågar lägga upp såna bilder för det tyder bara ännu mer på hur sjukt det här samhället är om man ska kallas modig för att man visar sin kropp. Åhhh jag blir så arg!

Svar: Åååh, men alltså så himla, himla mycket tack!!! Den meningen, tack som fan för att du skrev den. Du är bäst, KRAM!
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 13:58:14
Postat av: Linéa

Haha läser kommentaren och blir full i skratt utav att människor är så fruktansvärt tröga att de inte fattar att vissa människor rent genetiskt, oavsett hur nyttiga de än är, alltid kommer att se större eller mindre ut. Finns dem som är 192484828282827 kalorier om dagen men som trots det skulle kunna stå fitnessmodeller och så finns det dem som är suuupernyttiga och aktiva men som trots det är "pluffsiga" "större" "kurvigare"

Fint inlägg iallafall fanny! Fuck idealen, juuuuust be. Om människor ändå bara kunde bara va.

MVH LINEA JAG SAKNAR DIG

Svar: Jag håller med dig, blir ganska så jättearg när folk inte bara uttrycker så läskiga åsikter, utan dessutom inte är påläst alls om vad det är de pratar om.
TACK, jättemycket tack bästa Linea! Tillsammans ska vi slå idealen i ansiktet, hårt som faaaan!!! JAG SAKNAR DIG OCKSÅ SKULLE VI SES NÄSTA HELG? :D
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 14:29:44
Postat av: Frida

GRYMT inlägg! Jag passar inte heller in i "mallen" för hur vi tjejer "ska" se ut och tänker dagligen på min för pluffsliga mage, stora lår och icke fasta rumpa men att läsa såna här inlägg får mig verkligen att tänka efter och får mig motiverad till att börja älska min kropp för hur den ser ut. Tack tack tack för ett så himla bra inlägg, önskar alla tänkte som du!

Svar: Åh, det är sådana här kommentarer jag lever för, på riktigt. För det första: Tack tack TACK, tack för dina fina ord! För det andra: FYFAN vad glad jag blir av att höra det, du anar inte! Du SKA älska den, för den älskar dig, så så mycket. Den är dessutom grym, tänk på hur mycket coola saker den kan göra liksom?? Typ matsmältning och grejer, fett bra!
Ha det bäst, bäst, bäst, älska dig själv! KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 14:43:12
Postat av: Anonym

Jag älskar dig ❤️

Svar: Jag vet inte vem du är men jag älskar dig också, som fan. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 15:16:17
Postat av: cecilia

Hej!
Vilket inlägg! You go! Starkt av dig att stå för den du är och man lever en gång, varför inte njuta av den underbar kropp vi fått ta hand om? =) Låt dig stärkas av alla kommentarer du får, negativa som positiva, det betyder att du väcker diskussion (även om jag sitter och tappar hakan över hur andra ser på samhället/livet/kroppen)..

tack för att du delar med dig!!!! Du gjorde min dag...och fan hela veckan!!!

Svar: Hej hej!
Men gud, TACK! Tack tack tack, vet inte hur många gånger jag har skrivit det ordet nu haha, men på riktigt: TACK! Det är precis det jag menar, kroppen är en så jävla bra sak och så många bara hatar den? Så ska det ju inte behöva vara! Jag försöker ha den inställningen till de negativa kommentarerna, men även om jag inte tar åt mig och blir ledsen, så blir jag så rädd och arg. Vad finns det för människor i världen egentligen?

Tack för att du tog dig tid att läsa, och TACK för alla fina ord! KRAM!
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 16:27:23
Postat av: Amanda

Jag tycker det här är jättebra, det är sånt här engagemang som gör mej pepp på livet!

Svar: Åh, men tack tack, tusen tack! Jag blir SÅ glad av att höra det, pepp på livet ska man vara! Livet äger, du äger, KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 16:46:53
Postat av: Edith

Jag behöver inte säga hur bra skrivet ditt inlägg är och hur cool du verkar, för det vet du nog redan ;) dock måste jag få reflektera lite!

Det är många mer eller mindre överviktiga tjejer som lägger upp bilder på sina magar och skriver inlägg liknande ditt. Och kontentan verkar vara att "ni" vill bli respekterade som ni är? Men blir ni inte det? På vilket sätt upplever "ni" att ni är mindre värda? Det enda jag kan hitta är att samhället inte tycker att ni är lika snygga som de smala vältränade tjejerna med bra hy och fasta bröst. (Jag säger nu absolut inte att jag tycker att det är snyggare, men lets face it - de flesta gör ju det annars skulle inte diskussionen finnas).

Så min flummiga fråga blir något i stil med: vad är det ni vill uppnå när ni skriver det här? Acceptans skriver ni, men på vilket sätt - utom i attraktionssammanhang - blir en tjock person inte accepterad? Jag får ibland känslan att vad dehär personerna vill är på något sätt att övertala läsarna om att tycka att de är lika snygga som tjejerna med magrutor. Har jag helt fel?

Svar: Tack så mycket, det var snällt sagt! :) Först och främst vill jag tacka för att du skriver den här kommentaren så sansat och moget, bra gjort!
Även om det kan verka som att människor blir accepterade även om de är större eller liknande, så är det väldigt ofta inte fallet. Dels sägs inte allt alltid högt, stirrade blickar kan göra väldigt ont bara det, och det händer, ofta. Många, många blir mobbade just för att de är tjocka, den klassiska omklädningsrumsscenen i skolan där man helst inte vill visa sig för andra utan kläder känner nog många igen.

Jag vill inte skapa en sådan "vi-mot-dom"-diskussion, som du verkar ha uppfattat det som. Jag vill heller inte bara säga "stora människor är lika snygga som alla andra", utan mer "alla är lika snygga som alla andra". Många mår dåligt över hur de ser ut, utan att det har med deras vikt att göra.

Sedan är det ju så att större människor ÄR väldigt underrepresenterade i media, likaså ickebinära och icke-vita, till exempel. Även om man kanske inte blir mobbad för att man är stor, så är allt man ser överallt smala människor, och reklamer för att man ska gå ner i vikt, sola, bli av med sina finnar, etc, och till slut etsar det sig fast i hjärnan och det är allt man kan tänka på.

Jag kan ju inte tala för alla som gör den här typen av inlägg, men det jag ville uppnå med detta var dels att skapa en diskussion, jag vill informera människor om hur det är, hur det känns osv. Detta inlägg var inte planerat, jag bara kände sådan ilska och skrev ned det jag hade på hjärtat, utan att tänka på mycket. Men, en sak som jag alltid vill med den här typen av inlägg, är att normalisera den här typen av kropp. En sådan kropp som jag, och många andra, har, är inte en sådan som visas i media. Har man en sådan här kropp skyltar man liksom inte med den, för man förväntas skämmas över det.

Jag vet att det finns många som tänker som jag, och många som ser ut som jag, som har mått eller mår sjukt dåligt över det, just för att sådana här kroppar aldrig visas. Mitt mål är att stolt visa min kropp, trots att den inte är "snygg" eller "rätt" enligt samhällets normer", och att det kanske kan få andra människor att inse att de inte är fula, att de är helt normala, och att de kanske också börjar våga älska sig själva.
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 17:37:53
URL: http://dithness.blogg.se
Postat av: Linnea

Åååååh du är så himla bra, jag sitter och läser på kommentarerna och blir jätteglad av de peppande och mindre glad av de mindre peppande. Ville bara påpeka att du är så enormt smart och tålmodig med alla, blir så stolt av allt klokt du delar med dig av. Lena hälsar att du är "vis för din ålder".
puss och kram!

Svar: Alltså bästa systra mi, vad jag tycker om dig!!! Ja, "kill them with kindness" plus "äg ut dem som fan!!!" blandat med tålamod och värdighet är det jag försöker satsa på! Hälsa Lena att tack, och att hon verkar grym (inte för att jag känner henne men hon umgås ju med dig såååå).Puss och kraaam!
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 18:36:34
Postat av: Frida

Assa bruden älskar dig, fast jag inte träffat dig. Så jävla bra text! Puss på dig.

Svar: Åh, men tack tack taaaack så jättemycket!!! Jag älskar dig också, fast jag inte vet vem du är. PUSS!
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 20:04:18
Postat av: Kristin

För att koppla detta vidare på det biologiska spåret och jämföra oss med de vi kallar "djur" (som vi också rent biologiskt är). Jag har aldrig hört om den där hästen/hunden/katten/älgen/lejonet/apan/kaninen/fisken som inte ville para sig med den andra av samma art pga dens hull, färg, ursprung(dvs är den född i Norge eller i Afrika). Det existerar inte. Hästmänniska som jag är, hingstar bryr sig inte om ifall stoet är tjockt eller smalt, vitt eller svart, svenskt eller danskt, Shettis eller Nordsvensk(ifall det är fysiskt genomförbart). Varför gör vi? Jag gör tyvärr det, jag har höga krav på hur jag vill att min blivande man ska se ut. Jag hoppas dock att kärleken förblindar mig och tillåter mig göra några uppoffringar för min drömman existerar nog knappt.... ☺️ Kram på dig, väldigt bra skrivet!

Svar: Ja, precis, TACK! Skönhetsidealen är något som människor har hittat på, till exempel för att tjäna pengar eller liknande. Det har inte något med biologi att göra, så tack för den här kommentaren, asbra!Inte för att låta klyschig, men det är klaaart att din drömkille finns där ute någonstans! Och tills dess att du hittar honom verkar det som att du klarar dig väldigt bra utan honom också, du verkar ju grym!

Tack så jättemycket för dina fina ord, massa kram på dig, ha det bäst!
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 21:37:57
Postat av: Elise

<3

Svar: <333
Fanny Sjödahl

2015-01-09 @ 23:51:49
Postat av: Anton

Men jävlar så glad jag blir av att läsa detta! Jag har längtat efter att någon tar detta seriösa problem på allvar, för dessa normer bryter ner samhället vi lever i, och folk vill vara någon som de inte är. Man ska ha stora bröst och platt mage. Det är inte ens möjligt, eftersom tuttarna basically är fett... som förbränns precis som allt annat fett. Och vem fan vill mysa med en pinne?
Så tack för att du tog upp detta och står upp för dina åsikter och vågar vara den du är! Ta ingen skit och lämna inte tronen! ♥♥

Svar: MEN, tack så jättejättemycket, vad glad jag blir!!! Ja, jag fick liksom nog av allting och bara skrev, i hopp om att någon kanske skulle påverkas av det. Och det verkar ju som att det funkade! Dock finns det ju många som vill mysa med personer som är smalare, det var inte riktigt min poäng. Poängen är att det spelar ingen roll vem eller hur många som vill mysa med en, man ska älska sig själv ändå, oavsett hur man ser ut, tjock som smal! :)
Tack så jättejättemycket för din kommentar, jag blir så glad så du anar inte! Det ska jag inte göra, om du lovar att inte göra det heller! Massor med kramar till dig!! <3 <3
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 01:21:53
Postat av: Susanna

Skrattar åt blandingen av grymma vs asdumma kommentarer <3

Svar: Haha, ja eller hur. Vissa människor alltså, man börjar undra... Tur att det finns så många fina själar också, som typ du. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 10:03:30
URL: http://allaandradagar.blogg.se
Postat av: Madeleine

Många skrämmande kommentarer. Biologi? Låt oss prata biologi. Nuvarande skönhetsideal gör att många slutar äta och då slutar kroppen fungera. Mensen uteblir och vi kan inte reproducera oss, och biologiskt är det vad sex och attraktion ska leda till - bebisar. Men nuvarande skönhetsideal gör att många inte kan få barn - bara sex...

Människans värde sitter inte heller i hennes utseende.

Svar: ÅÅÅH, men ja ja JA!!! Tack för den kommentaren, tack tack tack!!! Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.
Precis, tack tack tack. Du har så rätt, TACK!
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 10:34:37
Postat av: Karin

Oj Fanny, vilket inspirerande inlägg. Så fantastiskt att du vågar skriva att du älskar dig själv då det inte är många idag som vågar stå upp för sig själva och uttrycka något sådant. Jag tror verkligen att du kommer att komma långt med din inställning till dagens kroppsideal. Du måste vara en stor inspiration för många osäkra själar idag och detta inlägg bör ge väldigt mycket inspiration. Älska dig själv och fortsätt som du gör, ta hand om dig. Kram!

Svar: Åh, tack så jättejättemycket!!! Jag blir så himla glad, inte bara av de fina orden, utan mest för att jag verkar ha kunnat påverka några människor till att vara snällare mot sig själva. Jag vet att många liknar mig, och jag vill liksom visa att det inte är något dåligt med att se ut så här. Sedan tycker jag även att det är sjukt, som du säger, att väldigt få människor idag älskar sig själva, och ännu färre skulle våga erkänna det.
Tack så jättemycket för din fina kommentar! Det ska jag göra, lova att ska du älska dig själv också! Massor med kramar.
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 10:43:21
Postat av: fredrik

Hej fanny tycker du är fin som du är och klart man ska vara sig skälv och inte en annan och mitt set att de på en kvinna är inte så mycket utan på det är mäst in sidan. :) du får hade så bra o ta hand om dig. :)

Svar: Tack för din fina kommentar, tack så jättemycket! Ha det bäst, massor med kramar till dig! :)
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 10:47:38
Postat av: Elin

men SÅ JÄVLA bra du är <3
Tycker också det är bra att du skriver att du är priviligiead eftersom du är både cis och vit, eftersom många tycker typ "men vadå, förtryck är inte strukturellt, om inte en speciell person har förtryckt dig...och bla bla bla"
Jag som trans (demigirl) tycker att detta är någonting av det bästa jag läst.
U rock!

Svar: ÅH, men tack så himla jättejättemycket, TACK! <3
Vad glad jag blir att jag lyckades skriva det på ett sådant sätt, det var precis det jag ville. Jag tycker att det är extremt viktigt att veta varför man blir behandlad på vissa sätt, inte bara negativt, men även positivt, som många lyckas glömma ibland. Jag blir behandlad annorlunda än män för att jag är kvinna, men jag blir också behandlad annorlunda är tillexempel transsexuella eller färgade människor, och det är så himla, himla viktigt att jag vet om detta om vi ska komma någonstans.

Tusen miljarder tack för dina fina, peppande ord. DU ÄR BÄST, glöm inte bort att älska dig själv! KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 12:11:22
Postat av: Helena

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska skriva. Blir bara fylld av hopp och glädje när jag läser det här! Och ibland kan jag vara precis som du i denna text, men mestadels inte. Jag tänkte bara säga tack för texten och ge dig en liten påminnelse om dom gånger du kanske känner dig lite nere, för det är ju svårt att hålla den där "krigsinsatsen", men för varje gång du möjligtvis tvivlar, så är detta ett motexempel och bevis: fortsätt med det du gör, för det är mer än rätt. Du är fantastisk och vacker, och det håller nog många med om. Ha en bra dag!

Svar: Åh, vart ska JAG börja?! TACK, så himla, himla mycket tack för den här fina kommentaren!!! Självförtroendet kan vara som en bergochdalbana ibland, och när man väl har hamnat i botten är det inte så jävla lätt att ta sig upp igen, jag vet. Men kom ihåg att du är fucking BÄST.
Tack återigen, tack tack tack! Glöm inte bort att du är grym, glöm inte bort att älska dig själv! Tack och KRAAAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 13:36:01
Postat av: fisken

Ville bara påpeka till några kommentarer ovanför:

Det finns studier på vad som anses attraktiv biologiskt för män och kvinnor. Detta är alltså studier som visar det omedvetna valet, som man gör för kroppen vill reproducera. För män är det bland annat breda höfter, just för att det är ett tecken på att kvinnan har lättare för att föda barn.

Svar: Självklart kan man se i studier vad som man tycker är mer attraktivt osv, men de ideal som finns i samhället idag, det som anses "snyggt", är inget som har en biologisk grund. Att till exempel vara supersmal eller ha gigantiska bröst gör det inte lättare att få barn, tvärtom kan det vara svårare att få barn om man blir jättesmal (om man inte naturligt är det).
Hursomhelst spelar det ingen roll, för även om man till exempel har enklare att få barn med breda höfter så ska inte människor med smalare höfter må dåligt över det! Det är min poäng.
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 16:14:24
Postat av: Olivia

Otroligt fin text! Just grejen att inte få älska sig själv pga av samhället, oavsett om man passar in i normen eller inte är sjuk.Att sträva efter något ouppnåeligt och "perfekt" och aldrig få känna att man duger är hemskt. Dags att sprida lite kärlek till sig själv istället för att förklara självhat och kroppsfixeringar som naturligt och biologiskt, när inget kunde vara så onaturligt.Tur att du finns och sprider ordet och kärlek!

Svar: TACK, tack tack tusen tack! Jag vet, jag blir så himla arg på att det är så oaccepterat att acceptera sig själv, helt sjukt! Därför ville jag bryta lite normer och normalisera att älska sig själv, HUR man än ser ut.
Den näst sista meningen, ÅH SÅ BRA SKRIVET! Igen: tack tack tack för denna fina kommentaren! Tack för att DU sprider kärlek till mig, sådana som du får mig att vilja fortsätta med detta. KRAM!
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 17:33:17
Postat av: Jonna

Detta är något av det klokaste jag har läst på länge! Världen behöver fler människor som du. Detta är inspiration på hög nivå vilket gör mig otroligt glad och stolt, det finns fortfarande hopp för dagens ideologiska samhälle. Fortsätt köra som du gör, du är grym!!

Svar: ÅÅÅH, tack tack tack, så himla mycket TACK! Sådana här kommentarer gör mig så peppad att fortsätta med detta, tillsammans ska vi föra denna kamp! Jag fortsätter att vara grym, så får du lova att fortsätta vara grym du med!!! KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-10 @ 22:23:22
Postat av: Ester

Alltså så sjukt jäkla bra!!! så bra skrivet, så bra tänkt så bra så bra SÅ HIMLA BRA!!
Jag stör mig så sjukt mycket på att smala tjejer liksom "har rätt" att tycka att de själva ser bra ut men inte större tjejer. Gör vi större tjejer det och står för det blir andra helt galet provocerade. Som att jag borde hata hela min fantastiska och fungerande kropp bara för att jag har ca 4 nr större kläder än de flesta.
Du är helt fantastiskt som gör detta och tar upp det här ämnet! beundrar dig fan gränslöst!! <3

Svar: ALLTSÅ TACK SÅ MYCKET! Jag blir så himla glad och peppad av att läsa sådant här, vi ska krossa dessa sjuka ideal tillsammans, WOHO! Ja, precis, varför förväntas vi vilja ändra på oss? Jag har inte så mycket att tillägga, din kommentar är så välformulerad och klok och AH. Bra skrivet, massa massa miljoner tack och kramar till dig!!! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 01:18:01
Postat av: Lisa

jag tycker verkligen att din text var riktigt bra och att idealet borde förändras. Dock så måste fortfarande vissa gå ner i vikt. Några ovan skriver att vissa fortfarande e "puffiga" även fast man tränar, ja men då kanske man inte äter rätt? precis som att vissa inte kan gå upp finns det personer som inte kan gå ner, men de allra flesta tillhör inte dom grupperna. Det är underbart att läsa att du älskar dig själv men det betyder inte att du inte behöver gå ner i vikt, detta för hälsans skull, inte idealet. För till en början består ju idealet av det vi mår bra av. Vi mår inte bra av att vara för stora och inte heller för smala.

Svar: Tack så jättemycket!
En del av problematiken är att du, och många andra, förknippar hälsa och välmående med en viss kroppstyp. När man snackar hälsa tycker jag att man totalt ska strunta i hur man ser ut och istället fokusera på hur man mår, för det syns liksom inte på utsidan. Bara för att man är smal betyder det inte att kroppen mår bra, bara för att man är tjock betyder det inte att kroppen mår dåligt.

Det ÄR så klart viktigt att röra på sig och ta hand om sin kropp, och fetma är ett stort problem som inte mår bra av, men jag tycker ändå att det är förjävligt att människor som lider av fetma inte "får" älska sig själva. Dessutom måste ju alla hitta en träningsform som passar just dem, och alla träningsformer leder inte till en supervältränad kropp. Alla siktar inte på att bli bodybuilders, en kropp som mår bra är inte lika med en kropp som kan springa ett maraton utan problem.

Ett stort problem är också att så många verkar tro att jag inte tar hand om min kropp, att min kropp inte mår bra. Många tar för givet att jag inte tränar bara på grund av att jag ser ut som jag gör. Bara för att man ser ut på ett visst sätt så bestämmer det inte hur man mår. Jag och min kropp mår skitbra, jag tänker inte gå ner i vikt som det ser ut nu, och jag tycker faktiskt att det är min egen ensak ändå.

Tack för din kommentar, och tack för att du skrev den på ett så sansat och moget sätt trots att vi inte har riktigt samma åsikt! :)
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 09:34:04
Postat av: Carl Johansson

Såg att du skrev det här tidigare i en kommentar:

" Om det hade varit en instinkt som var biologiskt rotad hade den haft ett syfte, till exempel att män skulle bli attraherade av tjejer med stora höfter för det gör det lättare att föda barn och fortplanta sig. Vad man tycker är snyggt är väldigt individuellt, och har mycket att göra med hur man blivit uppfostrad, hur samhället man bor i ser ut, vilka förebilder man har osv, det har ingenting att göra med biologi."

Vill bara inflika att det inte är riktigt så instinkter funkar. Evolution har inget mål, så en instinkt kan både vara "bra" och "dålig". Behöver inte föreligga en nyttighet med att gilla stora höfter, utan kan enbart uppstått en mutation som gör att män dras till stora höfter.

Svar: Okej, nu har jag kanske inte världens bästa koll på precis allt som har med evolution att göra, så vid en del tillfällen kan det säkert vara så att djur har instinkter som inte har någon mening. Men, utifrån vad i alla fall jag fick lära mig på biologin, så skapas instinkter för att man ska kunna fortplanta sig effektivare. Har jag fattat helt fel? Evolutionens mål är väl just att utveckla för att varelsen i fråga ska kunna leva på bättre sätt, överleva eller som sagt fortplanta sig till exempel. Till exempel, människor som bor närmare ekvatorn har utvecklat mörkare hud än vi som bor längre ifrån ekvatorn, just för att skyddas mot solens strålning som de oftare utsätts för.
Men som sagt, detta är inte något jag är superinsatt i, jag bara talar utifrån vad jag minns från biologilektionerna. Det är dock inte riktigt det jag ville fokusera på, för, som jag sagt i tidigare kommentarer, min poäng är att även om män tänder på tjejer med bredare höfter ska inte tjejer med smalare höfter må dåligt över det, för att 1. Vem bryr sig om vad andra tycker? och 2. Vi är väl lite mer civiliserade än att endast gå efter vad som ligger i våra instinkter?
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 12:26:07
Postat av: Anonym

BÄSTA JAG LÄST PÅ LÄNGE HIGH FIVE FÖR ATT ÄLSKA SIN KROPP OAVSETT NORMATIV ELLER INTE

Svar: ÅH MEN KÄRA ANONYM VAD JAG TYCKER OM DIG. KRAM KRAM KRAM, GLÖM INTE OM ATT DU BÄST! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 13:50:48
Postat av: Julia

Hej fina du!
Jag är väldigt ung (barnrumpa som vissa kallar mig) men jag har stora tankar.
Jag har haft ätstörningar, det var hemskt. I början ville jag bara gå ned "Ett par kilo", men det blev MYCKET mer.
Jag var en hälsosam tioåring, normalviktig och glad. Sedan började jag läsa tidningar och de förstörde mig.
Jag fick ångest för hur "fet" jag trodde jag var, även om jag var smal från början.

Jag bantade, åt nästan ingenting.
Jag tränade tre-fyra gånger i veckan och hade gympa i skolan med...
Jag hatade mig själv, men efter att ha gått till psykolog blev det bättre.

Om jag läst detta för ett-två år sedan hade det nog inte blivit så.

Svar: Hej finis! Barnrumpor är bra ju! Jag har också varit där, det är fruktansvärt och det gör mig så ledsen att du har behövt gå igenom det. Det är så himla lätt att bli hjärntvättad av all skit i media, och till slut tycker man att man är "så jävla fet", trots så inte är fallet.

Det glädjer mig i alla fall jättemycket att höra att du har lyckats kämpa dig igenom det, fy fan vad du är bra!!! Vilken kämpe!

Det sista blir jag så lycklig av. För även om det får mig att önska att jag hade skrivit detta för ett-två år sen, så ger det mig hopp om att jag kanske har lyckats ändra någons bild av hela den här grejen, och förhindra att denna hemska sak drabbar någon mer.

Du är så jävla bra, så jävla stark. Glöm ALDRIG någonsin bort det, lovar du?
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 16:56:26
URL: http://nouw.com/mittlivochlitetill
Postat av: Clara

Asså blir fucking MÖRKRÄDD av vissa kommentarer här?? Far åt helvete med alla trångsynta och äckligt respektlösa individer och fram med fler modiga, assmarta, självälskade superstars som dig själv! Så jävla bra skrivet!!!!!!

Svar: Clara, clara, clara. Vart ska jag börja? För det första: ja, jag vet. Ska man skratta eller gråta? Det värsta är att de som skriver här antagligen skriver saker till andra också, andra som kanske inte har så bra självförtroende och som kanske blir extremt sårade, fy fan! För det andra: Du är så jävla bra, tack så jättemycket! Tack för att du bloggar/vloggar så mycket bra som får mig att bli så pepp på, ja, allting, tack för att du tog dig tid att läsa detta och tack för denna sjukt fina kommentar! TACK TACK KRAAAAAAAM <3
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 17:07:21
URL: http://claraslife.com
Postat av: Moa

Åh så fint skrivet, keep up the good work.

Svar: Men gud, tack så jättemycket!!!! Massa kramar! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 18:38:15
Postat av: Linnea

Tycker det var skitbra skrivit! Världen behöver så många mer personer som dig! Tack för detta inlägg!

Svar: ÅH, kära du, TACK TACK TACK! Jag blir så glad, tack själv för denna fina kommentar! Fler som dig behövs sannerligen också! KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 20:02:13
Postat av: daphne

Så bra skrivet!! Så sjukt sant också att tjejer ses som objekt, om man är smal så är det bra för att killar tycker det är snyggt, om man har stora bröst är det för att det är nice att ta på/titta på för killar, om man inte är så smal så är det okej för att de ska ha någonstans att stoppa händerna?!? Verkligen så sjukt, jag blir så arg. Kan man inte få tycka om sina små bröst för att de inte är i vägen FÖR EN SJÄLV eller tycka om sina stora bröst för att man SJÄLV GILLAR att de är mjuka t ex?

Kvinnliga tyngdlyftare/idrottare anses "äckliga" för att deras kroppar är byggda för att vara funktionella och inte längre är estetiskt tilltalande enligt normen.

Tack också för bilderna på din kropp, det är så befriande att se bilder på en kropp som inte är "perfekt", jag får komplex varje gång jag går in på en blogg och ser smala personer för att jag automatiskt tänker att jag måste se ut som de för att tycka om mig själv.

TACK FÖR ALLT helt enkelt!! <3 KRAM

Svar: ÅH, TACK!!! Tack för komplimangen, och även tack för det andra du skriver, för det är SÅ SANT! Varför ska vi endast finnas till för att tillfredsställa "killar"? Jag känner inte ens "killar", vem fan är "killar"!?
Tack, vad glad jag blir att jag har lyckats påverka dig med bilderna, för det var precis min mening. Den här typen av kroppar får nästan aldrig synas, och när de får det är de ändå tillfixade för att de ska likna smalare kroppar så mycket så möjligt (fett som veckar sig på magen är till exempel förbJUDET OMG!!1!). Men det är ju så här jag ser ut, det är så här min mage ser ut när jag sitter ner, och jag VET att så himla många andra också ser ut på det här sättet eller liknande, så varför ska vi inte få synas?

TACK SJÄLV, fy fan vad bra du är, KRAM KRAM KRAM. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 20:03:49
URL: http://dafiedencoola.blogg.se
Postat av: Maja Alshorn

SÅÅÅ BRA YOU GO GIRL

Svar: ÅÅÅH TACK VÄRLDENS BÄSTA MAJSA KRAM PÅ DIG <3
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 22:00:25
Postat av: Elin

Alltså på riktigt, vad är det jag läser?! Det här kan vara det bästa på länge och det du säger är så sant. Det finns alltså hopp för mänskligheten, kör hårt! :D
Sen läser man vissa kommentarer och början tvivla igen... Men vad tusan, haters gonna hate (eller vad man nu säger) fortsätt att inspirera folk på det sätt du gör. I slutändan är det ju faktiskt insidan som räknas, eller hur? :)

Svar: Åh, men tack så jättejättemycket, TACK!!!
Jag känner som så att jag har lyckats skapa en diskussion, och uppenbarligen har jag lyckats påverka dem så pass att de känner att de MÅSTE kommentera, och det måste ju ändå betyda något. Dock blir jag rädd dels för att vissa verkar tycka att det är självklart att inget sådant här förtryck finns bara för att de själva inte har upplevt det, och dels för att om de skriver detta till mig; vad skriver de då till andra? Andra som kanske tar väldigt, väldigt illa upp, usch, jag blir så skraj när jag tänker på det.

Tack så jättemycket för dina fina ord, sådana som du får mig peppad till att vilja fortsätta peppa andra. Ha det bäst, massor kramar!
Fanny Sjödahl

2015-01-11 @ 23:18:57
Postat av: Evelina

SJUKT MYCKET CRED TILL DIG TJEJEN, som vågar stå för dina åsikter och vågar visa dig stark, för allt du skriver är så jäkla sant. Läste detta precis innan jag skulle sova nu och vet du hur mycket inspiration det gav mig inför en ny vecka? Borde finnas fler som du, riktigt bra gjort, var stolt över dig själv för det! :D

Svar: ÅH MEN TACK TACK MILJONER TACK. Vad glad jag blir av att höra att du blev inspirerad, ut med dig och sparka den nya veckan i röven, TJOHO! :D
Åh, alltså massa kramar till dig, du fina människa!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 00:16:26
Postat av: Cecilia

DET HÄR VAR CA FANTASTISKT på alla nivåer, du är grym och cool och skriver SÅ BRA.
Blir dock sjukt ledsen när jag ser alla de här kommentarerna som typ menar att det är en sund bild som framställs av kvinnor i media????????? =ALLA SER LIKADANA UT???!!! Man kan inte alltid justera sin längd eller vikt eller färg på huden. För övrigt det här med "sexuella preferenser"-killen som menar att kvinnor framställs på ett sätt för att attrahera män??? Det talar ju bara ännu mer för varför media bara objektifierar kvinnor. Män i reklamer eller film däremot kan se ut hur som helst för kvinnor verkar däremot inte ha sexuella preferenser va?= Inte ens en sexualitet?? Kräks på sånna här obildade vider som ska kommentera och leka påläst.

Svar: TACK SÅ JÄTTEMYCKET ÅÅH MASSA MASSA TACK.
Åh, ja TACK för att du sätter ord på det jag inte riktigt lyckades med i svaret på de kommentarerna!!! Jag håller med dig till hundra procent, fy sjuttsingen vad arg jag blev på sagda kommentarer, USCH.

Kram på dig, ha det världsbäst!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 00:24:05
Postat av: jean

Jättefint skrivit gillar det starkt grymt bra :) :) ville gå vidare med att börja prata med dig om det går bra har du kik ?:$ :$

Svar: Tack, tack så jättejättemycket! :D Nej, tyvärr, jag har inte kik. :)
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 03:18:34
Postat av: Mr. Anonymos

Hej Fanny,

Captain here,

Ditt inlägg är djupt upprörande. Jag fruktar framtiden när jag ser så mycket missinformation i en text som denna. Jag har ingenting emot din vilja att känna dig som en del utav detta samhälle och att anses vara lika mycket värd som alla andra.

Mycket av det du skriver är helt enkelt fel. "Vad sa du nu, alla killar har inte samma smak? Ha, jo, det har de visst, tyst nu!" Du objektifierar oss i detta utalande. Vi är alla djupt olika med extremt olika tankar och vi attraheras av olika saker. Själv så har jag atraherats av många olika typer av tjejer. Varför? För att jag atraheras av personligheten. Alla gör inte detta och det är långt ifrån deras fel. Det har att göra med hormoner, biologi och flertal andra saker. Jag skulle rekomendera att du läser lite om MBTI. Det skulle förklara mycket om varför människor tänker som de tänker.

Det som är mest upprörande över denna text är att du verkar tro att vi lever i något patriarki samhälle, detta är fel. Det finns orättvisor för kvinnor som män. Tänkte ta upp några bara.
-Kroppsidealet finns på båda sidor (inga av oss killar ser ut som David Beckham).
-Flertal studier har kommit fram till att bland personer i åldrarna 22-30 så får kvinnor 8% mer betalt.
-Fler män än kvinnor ger sig ut i krig, trännar för att försvara vårt land och de som kommer hem kommer oftast hem med extrem PTSD eller andra psykiska sjukdomar.
-Psykiska sjukdomar är tre gånger vanligare bland män.
-10 gånger fler män än kvinnor dör på arbetet. Detta gäller alla yrken. Vi jobbar tills vi dör alltså (därför får vi bättre betalt).
-En man får i genomsnitt 5 år mer i fängelse för dråp än vad en kvinna får. Vi får även högre straff för andra brott.
-Självmord är mycket vanligare bland män en kvinnor. Troligvis pga allt jag skrev ovan.

Jag skulle hålla på i timmar men jag tror att du förstår poängen. Denna värld är sjukt orättvis. Det är dags att sluta gnälla på internet och göra någonting åt orättvisorna du ser i samhället istället.

Jag ber om ursäkt för möjliga stavfel.

//Captain Awesome

*flies away with sparkles behind me*

Svar: För det första, just den meningen "Vad sa du nu, alla killar har inte samma smak? Ha, jo, det har de visst, tyst nu" är menad som EXTREMT sarkastisk. Jag menar, precis som meningen efter ("Vad nu då, alla tjejer vill inte leva ett liv som cirkulerar kring "killars" åsikter? Jo, så klart de vill, lyssnar du inte?!") att det är SAMHÄLLET och IDEALEN som säger detta, inte jag. Det var ironi rakt igenom, något som jag trodde var uppenbart, men kanske inte. Jag skrev om detta problem, att killar också har sjuka ideal att försöka nå upp till och varför jag inte skrev om det här, i ett annat inlägg ( http://rooompa.blogg.se/2015/january/angaende-mitt-langa-arga-inlagg.html#comment ).

Sedan måste jag säga att jag blir väldigt, väldigt upprörd när du säger att vi inte lever i ett patriarkalt samhälle, för det gör vi, punkt slut. Även om män i vissa åldrar kanske tjänar mindre än kvinnor (vilket jag dock tvivlar på), så är faktumet att kvinnor i alla andra åldrar tjänar mindre än män trots att det är samma arbete och de har samma erfarenhet och kompetens. Ja, självklart har män också sjuka ideal, som du skriver, alla kan inte se ut som David Beckham. Men, kvinnor bedöms oftare utifrån sitt utseende än män.

"Sluta gnälla på internet och gör något åt orättvisorna jag ser i samhället"? Det är väl PRECIS det jag gör med det här inlägget? Jag såg orättvisor i samhället, blev förbannad och skrev det här inlägget för att gå emot idealen, i hopp om att kunna normalisera den här typen av kropp som nästan aldrig får visas i media. Du har förmodligen missat att läsa kommentarerna, många har skrivit att jag har gjort dem peppade på att börja älska sig själva på grund av det här inlägget, och om det inte räknas som att "göra någonting åt det" vet jag inte vilka krav du har.

Som jag skrev i det andra inlägget jag länkade i den här kommentaren: När du skriver en sådan här kommentar på detta inlägg som bara säger "Killar mår sämre!!!" så hjälper du inte alls till i den här kampen. Du försöker bara förminska kvinnors UPPENBARA problem i samhället och säga att deras känslor och motgångar inte är giltiga, och det, min kära vän, kallas misogyni. Jag var aldrig ute efter att skapa en "vi mot er"-kamp, vilket du nu har gjort det till, utan helt enkelt bara att krossa lite normer.
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 11:27:29
Postat av: Josefine

Så jävla bra skrivet! Jag är då åt andra hållet "för smal" istället. Vart man än vänder sig så är det alltid någon som ska kommentera att man borde äta upp sig lite, för tydligen så är jag ju för smal? Men det folk inte förstår är att jag äter och äter men går aldrig upp i vikt. Precis som att andra tränar och tränar men ändå aldrig når det här "normala". (Trots att allt egentligen är "normalt".) Alla är olika, och kan inte få den kroppen som visas i media, och därför är det också svårt att faktiskt tycka om sig själv även om man är bra som man är.
En stor jävla high five till dig som tar upp det här och visar vart skåpet ska stå! You go girl!

Svar: TACK SÅ MYCKET! Precis exakt, man duger fan aldrig! Man är för tjock, för smal, för lång, för kort. "Men jag tycker ju om att se ut så här-" "APPAPPAPP vänta lite nu, din åsikt spelar ingen roll, du tycker om det men tycker KILLARNA OM DET???", typ så känns det. Jag orkar inte.
Tack så jättejättemycket för din kommentar, du är en sådan fin människa, KRAM PÅ DIG!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 12:32:36
Postat av: Robex Lundgren

du är fin som du är. de kan ingen ta ifrån dig.

Svar: Tack så mycket, och detsamma. Glöm inte det.
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 13:06:21
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Emelie

Blir så jävla irriterad på folk som skriver "biologiskt sätt" osv, vafan spelar de för roll om man är lite mulligare än andra? Asså blir så irriterad så vet inte ens vad jag ska skriva.. You go girl!!!!!! Fortsätt med detta, du är grym!!! Och skit i alla idioter som skriver annat..

Svar: Eller huuur, jag blir så arg! Tack tack taaack, så himla mycket TACK! Jag ska både fortsätta som jag gör och skita i alla idioter, så får du lova att göra detsamma! Älska dig själv, WOHO KRAM!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 19:01:51
Postat av: En skön feminist och pianist

Blir så jävla förbannad på alla kränkta snubbar som sitter därhemma och förnekar dina otroligt välformulerade tankar. Så trött på dessa, ja återigen, snubbiga typer som ärligt förnekar patriarkatet och normer och strukturer för att DE är ju så himla accepterande och snälla och det är VI kvinnor som är de som hatar. Att de ens känner att de behöver förminska dig i ett sånt här sammanhang är ju rent utsagt förjävligt. Menar verkligen inte att jag hatar män eller så alls, många av mina närmaste vänner är killar men börjat störa mig så otroligt mycket på hur mycket plats de får. De kan ha världens sämsta dag och vara så himla osköna och ändå bli bekräftade, medan om samma sak händer med en tjej i vårt gäng verkar alla prata illa bakom hennes rygg. Och att män ständigt, från att de föds, får höra att de kan komma vart de vill i livet medan tjejer uppmuntras till att stressa i skolan och träna och äta rätt och bara vara så himla perfekta för att ändå höra att de inte ska sikta så högt för att det kan vara "lite farligt att drömma."

SÅ himla bra skrivet och så himla rätt. Förlåt att jag delade med mig så mycket med mina egna erfarenheter och lämnade ämnet men vill bara säga det en sista gång, håller med dig till 100 % och du är så himla cool och bra och fortsätt skriv för du har så himla kloka fina tankar.

Kram från en skön feminist <3

Svar: Precis precis PRECIS, GUD vilken sjuhelvetes jävla brandkommentar, TACK för den! Jag blir så arg just när folk skriver "nä men samhället idag är inte patrialkalt" eller "jag betvivlar att detta är ett problem" som om det vore världens mest självklara sak. Då har de ju uppenbarligen aldrig upplevt det, och tar för givet att bara för att de inte har upplevt förtrycket så finns det inte, vilket är så fel att jag bara vill slita mitt hår i ren frustration. Men, sedan kan man som kvinna självklart aldrig få uttrycka sådana här tankar och åsikter för då är man en "jävla manshatare". ARGH.
Tack så himla mycket just för att du delade med dig så mycket, jag njöt av vartenda ord! Du är så himla bra och rå så där som jag älskar, jag må inte kunna utala patriarkatet, men nog FAN ska vi krossa det, tillsammans. Fortsätt vara du för du verkar så himla bäst!

MASSA MASSA KRAMAR FRÅN ÄNNU EN SKÖN FEMINIST! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 20:08:36
Postat av: Emelie Cegrell

Underbart inlägg

Svar: Tack så mycket!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 21:24:36
URL: http://emeliecegrell.blogg.se
Postat av: CEZZii

Åh jag måste bara tacka dig för detta underbara inlägget! Jag har i flera år nu mått så fruktansvärt dåligt utav min kropp. Jag gick upp 30 kg som en biverkan av en antidepressiv medicin jag åt för 3 år sedan. Sedan dess har jag fått höra både de ena och de andra och jag är säker på att om ingen hade sagt någonting negativt så hade jag inte mått lika dåligt som jag faktiskt gör.

Men har även fått även höra att jag ser "friskare" ut nu för jag såg inte hälsosam ut förut och var "äckligt smal", som att det skulle vara någon sorts komplimang. Det fick mig att inse hur otroligt utséendefixerade folk har blivit. Aldrig är man tillräckligt bra utan det finns alltid saker som kan "förbättras". Man duger liksom aldrig som man är och påminns om det dagligen.

Tack!! Du fick mig att tänka om med ditt inlägg, att inte hata mig själv. För jag är trotts allt bara en vanlig människa och borde inte jämföra mig med dagens fantasi ideal för jag passar inte heller in i mallen. Och ju mer jag försöker och misslyckas ju sämre mår jag, trotts att jag vet att de är i princip omöjligt. Tack! <3 <3

Svar: Åh, men tusen, tusen tack själv!!! Det är ju bara sjuuukt dumt att du ska behöva må dåligt över något som ska få dig att må bra, endast för att du går upp i vikt. AH, vad arg jag blir på att det är så!
Det där blir jag också så arg på, vissa människor KAN inte gå upp i vikt, andra KAN inte gå ner i vikt, och det är inget någon ska må dåligt över. Precis, exakt så, man duger fan aldrig!

Något som tvärtom gör mig jätteglad i alla denna ilskan, är kommentarer som denna. Jag blir så HIMLA LYCKLIG av att höra att du tänker att du ska börja tycka om dig själv, för det ska du! Du är rackarns bra och underbar och BÄST, och ingen förtjänar att känna självhat. TACK SJÄLV, ÄLSKADE DU. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 21:25:03
URL: http://cezzii.blogg.se
Postat av: Angelica Bengtsson Fotografi

Du är fantastiskt och det som glädjer mig mest är att du vågar lägga upp dessa bilder trots att samhället och mediavärlden ser ut som den gör. Jag menar inget negativt mot dig eller din kropp - och jag menar inte heller att det är modigt bara för du har mer fett på kroppen än modellerna, jag tycker det är modigt för att, som jag skrev, idealet ser ut som det gör och en sådan bild är egentligen mot allt var media och agenturer letar efter, men samtidigt är det svårt att leva upp till idealet, och jag känner precis som dig - jag vill inte vara precis som alla andra, och min kropp är inte heller gjord för att vara modell, men det betyder väl inte att jag inte kan älska den? Vi kan inte undgå att modeller är snygga - reklam funkar ju på oss och vi ska inte sopa de naturligt smala under matten, för de är också fina. Många mår otroligt dåligt över att vara smal, precis som folk mår dålig över att vara tjock. Inte för jag vill sätta oss i olika fack, men ser vi på världen så är vi byggda på olika sätt och det finns inte så mycket som vi kan göra about it.

Fan vad grymma vi alla är, vare sig du har veck på magen eller om du är modell för Victoria Secret. Det viktigaste är att vi mår bra i oss själva och aldrig låter någon annan säga åt oss hur vi ska vara - för när man trivs i sig själv, det är då vi kan njuta av livet, umgås med vänner, hitta the love of our life och LEVA!

Svar: Tack så jättejättemycket!!! Ja, jag tänkte att det kanske inte skulle ge så mycket om jag bara skrev "alla är fina som de är" och sedan ändå inte vilja visa mig. Inte för att jag ser ner på människor som inte vågar visa sig, för det är jävligt läskigt att vara så sårbar och ha alla sina gamla komplex blottade för alla, alla vågar inte det och det är okej, det är klart det är. Men det jag känner är att jag inte gör detta för min egen skull, i alla fall inte bara. Jag har lyckats komma över mina komplex, men alla har inte det. Många tycker att det är jättejobbigt att ens se sin egen spegelbild, just på grund av att de har en typ av kropp som är "fel", som inte får visas. Därför visar jag här exakt hur jag ser ut, och skriver hur mycket jag älskar mig själv, för att människor ska få se en annan typ av kropp och inse att det inte är något fel på hur de ser ut.
JA, precis, vi är så JÄVLA BRA!!! Och det ska vi fortsätta vara, och vi ska fortsätta veta om det. Glöm inte det, KRAM!!!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 21:39:23
URL: http://angelicabengtsson.blogg.se
Postat av: classe

Snyggt Fanny!
Du är precis som Drömkvinnan SKA se ut....
Naturlig....
Att titta i tidningar och internet är inte detsamma som det vi egentligen vill ha.... Vad som är sexigt, eller som är rätt, ligger i betraktarens ögon. Jag har en ide´om en ny tidning... Skulle du vara intresserad, hör av dig.... claes.bodelsson@spray.se Det är inget snusk eller förnedrande... Hör av dig på mailen så berättar jag mer..... I annat fall... Jag tror på dig!!! Lycka till!!

Svar: Tack så jättemycket! Hm, ja, den får jag tänka på lite, haha. :)TACK TACK, lycka till själv!!!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 21:41:25
Postat av: Anonym

Håller med dig helt! Önskar jag kunde älska min överviktiga kropp lika mycket som du gör, jag jobbar på det.
Har du hört "Allt about that bass" av Meghan Trainor? Låten är menad att ge överviktiga personer självförtroende och hjälp att inse att dom är fina som dom är. Men jag tycker att budskapet är misslyckat. I låten sjunger hon "Boys like a little more booty to hold at night", vilket åter igen visar att mannens åsikt värderar hur snygg hon är. "Killar gillad detta, därför är det snyggt" säger hon då. Hade raden istället vart "Jag gillar detta, därför är det snyggt" hade hon visat att det är ens egens åsikt och inte mannens som spelar roll!

Svar: Tack tack tack! Det kan ta jättelång tid och vara förjävligt för det mesta, särskilt när så mycket runt omkring en bara skriker "GÅ NER I VIKT GÅ NER I VIKT!!!". Men tricket är, eller det var i alla fall det som fungerade för mig, att absolut inte under några omständigheter tillåta dig själv att tänka något dåligt om dig själv. Så fort du känner att en elak tanke är på väg, slå bort den! Tänk på något du tycker om med dig själv, försök att bli arg istället för ledsen, för du kan man kämpa sig igenom självförtroende-dipparna med lite jävlar anama.
ÅH JA PRECIS SÅ! Jag tyckte väldigt mycket om den låten först, liksom att inte oroa sig över sin storlek, det är ju jättebra? Men sedan när jag hörde resten av texten blev jag mest bara förbannad. En tjejs värde ligger inte i hurvida en man tycker att hon är knullbar eller inte.

KRAM PÅ DIG!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 21:47:44
URL: http://enpoetstankar.blogg.se
Postat av: Melis

Jättefint skrivet och supersnygg kropp! Ha en fin måndag!

Svar: Tack så jättejättemycket, vad glad jag blir! Massa kramar. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 21:48:40
URL: http://princessmelis.com
Postat av: Jennie

WOHO!! Förändringen kommer snart, jag känner det på mig (eller önskar av hela mitt hjärta kanske). Att ideal och orimliga tänkanden tynar bort. Många gör sådant här, men det måste bli FLEEER!! Vi måste KROSSAAAA!

Svar: JAAA, det hoppas jag också på!!! Jag försöker påskynda just detta med inlägg som det här. Ja, vi ska krossa tillsammans, kör kör KÖÖÖÖÖR!!! KRAM!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 21:51:33
URL: http://sagnanting.blogg.se/
Postat av: Jenny

Du har en fantastiskt fin kropp!

Svar: Tack så jättemycket!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 22:02:55
URL: http://blivandessk.blogg.se
Postat av: Jessica U

Det är bara mitten på januari och årets bästa text har redan skrivits! MOTHERFUCKING HALLELUJA; du äger.

Svar: ALLTSÅ MEN JESUS I HIMLEN TACK SÅ JÄTTEMYCKET!!! Jag blir så glad och peppad, världens största kram på dig!!!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 22:05:17
URL: http://saknadetehavs.webblogg.se/
Postat av: Carin

Pepppppp word girl.

Svar: Alltså men tack tack tack tack KRAM <3
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 22:08:34
URL: http://carinsmusik.blogg.se
Postat av: marycaroline.blogg.se

Herregud vad bra du skriver! :)

Svar: Åh, men gud vad glad jag bliiiiiir! TACK :D
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 22:12:47
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Emelie

Grymt bra skrivet!! :D verkligen!

Svar: Jisses, TACK TACK TACK!!!! Vad jag blir lycklig, tack fina, fina du!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 22:26:20
URL: http://livetsdagars.blogg.se
Postat av: Sofie

Tamefan!!! Detta var det bästa jag läst på länge!! Power rakt igenom!!!

Svar: ÅHH, TACK TACK TACK TACK!!!!!!!! Jag blir så peppad och lycklig, AAAH tack fina du!
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 22:44:48
URL: http://jagominakillar.blogg.se/
Postat av: Hillevi

Jättebra skrivet!!

Svar: Täck så jättemycket!!! :D
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 22:44:48
URL: http://annahillevi.blogg.se/
Postat av: Minou Bergström

Heja dig! Vilken JÄVLA FUCKING KANONBRUD du är!!!!! Va stolt över dig själv, du satte nyss svar på väldigt många tjejers funderingar och osäkerheter. Precis de rätta orden och förklaringar, en gång för alla. King!

Svar: Jag gråter, på riktigt. TACK!!!!!! Det var precis det jag hoppades på, SÅ glad att jag har lyckats nå ut till så många som nu verkar börja inse att de är FETT underbara och borde börja älska sig själva. TACK, finaste du, kraaaaam. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 22:46:32
URL: http://minoubergstrom.blogg.se
Postat av: Ina♡

Bästa på länge alltså på riktigt sånt här behövs! Massa kramar♡

Svar: AH, tack så jättejättemycket!!! KRAM KRAM KRAM <3
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 22:56:43
URL: http://inablondina.blogg.se/
Postat av: Josefine

Grym tjej!! Du är lika bra som alla andra! Fortsätt vara du och skit i alla korkade kommentarer för jag diggar dig stenhårt! Kraaaam en tjej som blev väldigt glad av ditt inlägg!!! 😀😀

Svar: Åh, tack tack tack!!! Vad jag blir, TACK! Jag ska skita som fan av de där korkade kommentarerna och fokusera på så himla fina, som denna. Fy fan vad du är bra, fy fan vad glad jag blir av att höra att du blev glad av detta inlägg. Massa, massa kramar på dig, ha det BÄST! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 23:11:26
Postat av: Wendela

Men hallå, HUR BRA skrivet?! Håller med i exakt alla aspekter. Tycker det är så himla töntigt av de x antal män (även fåtal förmodligen väldigt oupplysta tjejer) som kommenterar att "så är det minsann för män också" Svar: eeh nej det är det inte, hört talas om mansdominerande samhällsstrukturer kanske?
Mår SÅ bra av att läsa såna här texter, YOU GO!! :)

Svar: Åh, men tack tack TACK, vad peppad jag blir, TAACK!!! Ja, precis! Självklart finns det sjuka ideal för killar också, men 1. Det är inte alls på samma nivå, och 2. Skriv ett eget inlägg om det då, det är jag absolut med på! Men kom inte här och försök förminska mitt och andra kvinnors lidande genom att säga "Nä så är det inte alls vi killar har det mycket värre bla bla bla".
Vet du vad, att jag mår SÅÅÅ bra av att läsa sådana här kommentarer! Det gör mig så peppad att fortsätta med sådant här, MASSA KRAM PÅ DIG! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 23:12:09
URL: http://wendelas.blo.gg
Postat av: Pyret.

SÅ HIMLA PEPPANDE INLÄGG, känner genast en enorm uppskattning till min egna kropp. Tack för att du totalräddade min kväll åh.

Svar: TACK SÅ MYCKET, och ååååh vad glad jag blir av att höra det!!! Du har en fantastisk kropp och det är dags att du inser det. Ha det jättebra, glöm inte att älska dig själv, KRAAAM! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-12 @ 23:50:37
URL: http://sovrumsgolv.blogg.se/
Postat av: Thea

Men alltså HALLÅ vad bra du (och så många andra i detta kommentarsfält) är! YOU GO GIRL!!!

Svar: ÅÅÅH MEN TACK SÅ MYCKET! Ja, så många fina människor kommer och räddar mig med comebacker till dumma kommentarer som jag aldrig hade kommit på. YOU GO GIRL OCKSÅ, KRAM! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 00:36:02
URL: http://kaffeochthea.blogg.se/
Postat av: Aidaa

Känns väldigt bra att det är någon som faktiskt VÅGAR prata öppet längre och få ut sina åsikter, som för tusan är så KORREKTA. Länge sen jag faktiskt läste något vettigt på en blogg, något som inte handlar om irrelevanta grejer som bara försämrar människors självkänsla. Tack för att du visar mig att det faktiskt finns äkta människor kvar. Hoppas du förstod någonting av vad jag menar haha.

Ha det så bra, ge dig inte! <3

Svar: TACK, jag blir så himla berörd av din kommentar, taaaack! Det är jättesuperviktigt att prata om detta om något ska förändras, så jag gör vad jag kan. TACK för dina himla fina ord!
Jag ska aldrig någonsin ge upp, lova du också att inte göra det! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 01:34:49
URL: http://hijabisten.se
Postat av: Annster

Bra skrivet :)

Svar: Tack så jättemycket! :)
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 02:29:36
URL: http://annster.se
Postat av: Nellie Selander

Du e underbar... Jag vill bara lägga ner dig i min ficka och ta upp dig när jag e lite nere, haha. ;D

Svar: ÅÅÅÅH men tack tack tack! Detta är cirka den allra gulligaste kommentaren jag någonsin har fått, kram på dig!!! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 03:58:39
URL: http://www.nellieselander.blogg.se
Postat av: Saragunmarie

Tack för bästa blogginlägget jag nånsin läst <3 Jag önskar att jag en dag också ska få känna att jag älskar min kropp precis som den är.

Svar: Tack så mycket, och tack för en sådan fin kommentar. <3 Du kommer nå dit, det kommer vara absolut förjävligt ibland och det kommer inte gå enkelt, men försök att tvinga dig själv till att hitta saker du tycker om med dig själv. Försök att inte tillåta sig själv att trycka ned dig själv, inte under några omständigheter. Du är bäst! KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 07:31:01
URL: http://saragunmarie.blogg.se/
Postat av: Saragunmarie

Är det förresten okej att jag delar inlägget på Facebook?

Svar: JA, kör på!!! :D
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 07:32:34
URL: http://saragunmarie.blogg.se/
Postat av: Daniela

ÅH vilket bra inlägg! Blir så in i bomben förbannad på alla griniga sirapsburkar till gnällspikar som ska hitta fel på allt...

Jag är definitivt för det här med att vara mig själv och skita i andras åsikter. Men min övervikt har börjat ta på min hälsa och mitt mående, så för min hälsas skull har jag börjat träna aktivt.

Minns att det var nån som sa åt mig: "äh du tränar väl bara så din pojkvän vill kn*lla dig igen", kontrade med att fråga vad jag ska göra då, eftersom det tydligen är fel både när jag tränar och när jag inte gör det. Då blev det minsann tyst på fanskapet ;)

Fortsätt vara awesome och skit i alla surpuppor!
/ Daniela - http://danielabackstrom.blogg.se

Svar: ÅÅÅH MEN TACK FINA DU!!!
Ja, men precis, jag tror att man ska fokusera på att man ska må bra och trivas med sin kropp och sin livsstil. Om att träna mycket är det som du trivs bäst med; KÖR! Det är det som får dig glad, och då ska du fortsätta med det!

GUD VAD ARG JAG BLIR PÅ PERSONEN SOM SA SÅ!!! Det är så himla fel, fel, fel. Om en tjej vill gå ner i vikt för sin pojkvän får hon väl det, om det är det hon verkligen vill, men det är SÅ fel att människor tar det för givet, att en tjej aldrig kan göra något för sin egen skulle utan ständigt ska tänka på vad männen i hennes liv föredrar. USCH! Dock var det där den bästa comebacken, SÅ JÄVLA BRA TJEJEN!!!

Det ska jag fortsätta med, och du får lova att fortsätta med detsamma! KRAM. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 07:33:36
URL: http://danielabackstrom.blogg.se
Postat av: Daniela

Tusen tack för detta bra inlägg! :)

Svar: ÅH, men tack så jättemycket för denna bra och peppande kommentar! KRAM. :D
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 08:18:49
URL: http://www.aleinad.blogg.se
Postat av: MYLLENBERG | kärlek, livsglädje & lite svettlukt

Det är ett viktigt ämne du tar upp, jag blir så fruktansvärt upprörd och arg över många av kommentarerna till detta inlägg.

Svar: Tack! Jag vet, herregud. Många gånger får jag andas lugnt flera gånger innan jag svarar för att inte bli alltför aggressiv, för elakheten kan jag överlåta till dem. Kram!
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 09:26:59
URL: http://myllenberg.se
Postat av: Josephine

Äääälskar ditt inlägg! Håller med dig till 110%!! :D you rock!!

Svar: ÅH JISSES TACK SÅ JÄTTEMYCKET!!!! Kram på dig, du fina människa!!
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 10:33:56
URL: http://josephinelouisee.blogg.se/
Postat av: K

Oj så bra skrivet, ord av sanning! Du har en jättesnygg och perfekt kropp, den som inte ser det är knäpp. Vilken förebild du är :)

Svar: Åh, så himla mycket tack, tack tack TAAACK! Fy fan vad fint av dig, TACK! :D
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 10:45:41
Postat av: Ellen

Du är cool och bra!
Det är viktigt att alla tillåter sig att må bra i sig själva och sin kropp och det är viktigt att samhället och media vågar visa upp olika människor eftersom vi ser olika ut, är olika och ska få vara olika.
Jag hoppas och tror att inlägg som det här får människor att må bra! Om du har fått en människa där ute att känna sig lite mer nöjd med sig själv har du gjort något extra bra och med tanke på många av kommentarerna tror jag att du har lyckats :D De som inte fattar vad du är ute efter kanske borde tänka ett extra varv! Räcker till exempel att läsa lite historia så inser man hur olika ideal som har funnits genom tiderna, vilken press det kan sätta på människor och att det faktiskt inte finns något "rätt" och "fel" när det gäller utseende!

Ha en fin dag! Kram

Svar: Alltså, tack tack miljoner tack!!!
Ja, ja, JA, tumme upp på precis allt du skriver, JA!!! Ja, att få människor att må bättre och börja älska sig själva är precis det jag vill, och, som du säger, det verkar på vissa kommentarer att det har funkat! Vilket gör mig så jävla otroligt lycklig, att ni börjar älska er själva och inse vilka utomordentliga underverk ni är, för DET ÄR NI.

Ha det bäst, massor med kramar på dig! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 11:09:59
Postat av: emelie

tackttacktack!
jag ska ha detta inlägget i mitt huvud hela dagen och jag VÄGRAR att gå att lägga mig hungrig, Igen.

Svar: Massa, massa tack själv, fina du!
Ja, tack, HA DET. När jag läser detta blir jag delvis ledsen, för jag har varit där du är och det är för fan ett rent helvete. Men jag blir också glad över att du vägrar göra det igen. Kan du lova mig det, att från och med nu, så ska du ta hand om din kropp? Den behöver mat, det är så den fortsätter fungera. Ta hand om den, kan du lova det?

Massa kram på dig, hör gärna av dig om hur det går om du vill. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 11:38:12
URL: http://komkoma.blogg.se
Postat av: Evelina Bonerud

Att läsa vad du skriver och se dina bilder ger mig en liten känsla av hopp. Jag kämpar själv med min självkänsla och önskar att jag kunde se min kropp och ja hela mig som vacker! Grymt härligt att se och läsa! Kram

Svar: Tack tack tack så jättemycket, och GUD vad det glädjer mig att höra det! Jag hoppas, nej, ursäkta, jag VET att du kommer klara det. Det kommer suga, och du kommer vilja ge upp så himla många gånger om, men du FÅR INTE ge upp, lovar du det? Ge inte upp med att bygga upp ditt självförtroende förrän det är en oigenomtränglig mur och ingen kan få dig på fall för att du har insett hur jävla bra du är? Lovar du?
KRAM!
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 11:40:24
URL: http://evelinabonerud.blogg.se/?tmp=198346
Postat av: Eva

Hej! Våra kroppar kommer nog antagligen alltid att vara utsatta för åsikter, och fördomar även av våran egen kritiker på vår egen axel. Den satte vi dit redan som unga då vi blir översköljda av idealen runt om oss ständigt. Det är gott att läsa att du både tycker om och älskar dina former. Själv tror jag på att det inte automatiskt betyder att jag är välmående och nyttig för att min kropp är av smalare karaktär. Vi är olika, vi sparar kroppsfett pga våra olika gener. Övervikt eller fetma är ju som vi vet inte hälsosamt, men vi kan vara hälsosamma trots övervikten. Förstår du/ni? Du kan alltså vara mer hälsosam än smala grannen som bara sitter i soffan och inte rör sig alls, men hennes kropp samlar inte på sig ngt för det. Hon har inte den kroppstypen. Ändå sitter hon kanske där och mår skit, men "andra" kanske inte ser det då hon inte är av de överviktigas klan. Du mår däremot toppen, men omgivningen ser inte det, då det fastnar på utsidan och slutar lyssna då dom redan har en fördom om kraftiga (karaktärslösa) personer.
Vet inte riktigt om jag fick fram ngt? Men iaf. TOPPEN att du är som du är och kan älska dig själv. Det är dit vi ALLA vill (älska oss själv). Man är inte lyckligare för att man är smalare, man är lycklig om man vågar leva. Synd om de män som inte kan se en kvinna för den hon är utan väljer efter deras midjemått.
Go for it girl!
:-D

Svar: ÅH, alltså. Din kommentar = <333333. Jag behöver inte tillägga så mycket mer, fy FAN vad bra skrivet. Du äger, så jävla hårt. Massor med kram på dig, YOU GO GIRL, VI GO GIRLAR TILLSAMMANS!
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 11:44:31
URL: http://yoginiseva.blogg.se
Postat av: G I N A ~

wooow.. dessa kommentarer! Vet inte ens vad jag ska tycka..
Bättre att bara vara sig själv. Jag trivs i att vara vältränad. Jag vill inte äta för mycket. Men andra trivs med att vara större och det stör inte mig. Men all den reklamen om att smal är det enda fina äcklar mig.. och alla falska tips om en platt mage.. haha... man kan inte ens bränna fett på ett ställe. Dina lår/rumpa/boobs försvinner kanske först? Och sist magen. Men det är det ingen som säger :D

Svar: Eller hur! Jag blir så trött på världen av dem...
MEN, jag blir lycklig på världen igen när jag får sådana här bra kommentarer! PRECIS, alla måste få leva och se ut på det sättet som passar dem, som de känner sig bekväma i. Om du känner dig bäst som vältränad, KÖR HÅRT! Du ska vara den du är och inte låta äckliga reklamer säga åt dig hur du ska vara eller bete dig.

Ha det bäst, älska dig själv, KRAM!
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 11:56:04
URL: http://kissen.se
Postat av: Sarah

Hahahahahaha... män som ska kommentera hur det ligger till med skönhetsideal för kvinnor, hahahahaha.
För övrigt, vilket KLOCKRENT KICK-ASS inlägg! Blir så pepp!! Nu ska jag gå och krama om mig själv och klappa på min putiga och veckade mage, bara för att min kropp är så jäkla bra som den är. Tack för den här peppen!!!

Svar: Ja eller hur, det är lite smått skrattretande. "Nä vadå, ni är ju inte förtryckta, jag har aldrig upplevt det ju?" kanske för att du inte direkt är målgruppen för just det förtrycket?! ARGH.
ÅÅÅH TACK BÄSTASTE DU!!! Jamen JA, vad glad jag blir av att höra det!!!!! Det var precis min poäng, och så bara funkar det och så bara blir jag ännu mer peppad på att peppa er ännu mer och AH! Jag blir så glad när ni tycker om er själva, fortsätt med det! KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 12:06:14
Postat av: Fanny

You go girl !!!

Svar: Åh, gose, YOU GO GIRL DU OCKSÅ!!! (väldigt snyggt namn du har förresten uuuuh)
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 13:43:21
URL: http://sweetascandy.blogg.se
Postat av: Jessica

Det behövs flera människor som du! Jätte fint :)

Svar: Åh, men gud vad jag blir glad! Tack tack tack, massa kramar på dig!!!
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 13:53:37
Postat av: Anton

Tycker du gör det bra när du skriver, dock känner jag att vi kan krossa en annan norm, att gå ned i vikt direkt måste handla om att vara snygg och bry sig om hur man ser ut? Folk får se ut som de vill tycker jag, det är deras sak, oroande är dock hur man mår, fakta kan man tyvärr inte undgå.
Nu vet jag inte hur din kropp ser ut och tänker inte peka och säga åt någon annan heller hur folk ska leva.
Tycker bara det är så tråkigt att det är antingen eller, fitness trenden är inte vacker eller nyttig enligt mig, folk trycker i sig en massa jävla konstiga saker med ämnen i, och vad som inte syns är hur deras insida ser ut. Man behöver inte alls vara hälsosam för att man ser ut som en michelin gubbe, förslitningsskador i övre åldern kommer likaså där.
Tycker bara att man kan väl få peka på de bra sidorna med motion utan att det ska vara så extremt hit eller dit..

Fetma ökar risk för:

högt blodtryck
diabetes typ 2
blodfettsrubbningar
åderförfettning, även kallat åderförkalkning
gallsten
förfettning av levern
astma
snarkproblem och sömnapné - andningsstopp under sömnen
belastningsskador i leder
komplikationer under graviditet
cancer i livmoder, äggstockar, bröst och prostata
cancer i matstrupe
cancer i tjocktarm, njurar, gallblåsa, lever och bukspottkörtel
infertilitet, det vill säga ofrivillig barnlöshet
demens.

Svar: Fetma är ett stort problem och absolut inte hälsosamt, och självklart är det viktigt att ta hand om sin kropp och röra på sig lite då och då. Det som är problemet är att det inte är accepterat av större människor att älska sig själva, och att kvinnor ofta förväntas ändra på sig för mäns skull. Att så många unga människor hatar sina kroppar, just för att de inte är supersmala, eller supervältränade, eller något annat som visas i media. Det visas i princip bara en typ av kropp i media, vilket är skitdumt för alla kan inte se ut så, och det förstör så många människors liv när de försöker.
Som sagt, självklart är det viktigt att ta hand om sin kropp, men man måste få göra det på sitt sätt, man måste göra det man själv mår bra av. Olika människor mår bra av olika saker, och ändå förväntas vi alla vara likadana och passa in i samma, trånga mall, och det tycker jag är ganska förjävligt.
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 13:56:21
Postat av: Anonym

Måste bara säga att dina ben är såå gulliga :o to die for x_x

Svar: En av de lustigaste komplimangerna jag någonsin fått, och jag älskar det. TACK GOSE DU! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 14:06:27
Postat av: Maja

Jag blev super glad när jag såg detta på hemsidan! Att det inte spelar någon hur man ser ut utan hur man är och att man inte ska bry sig om någon tycker något annat! Blev lite tårögd :´) Fortsätt säga vad du tycker! Kramar

Svar: Haha, jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag hamnade där. WOHOOO!!!! Jag blir ganska så extremt tårögd nu, TACK, tack återigen taaaack. Massa, massa bamsekramar. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 14:40:18
Postat av: Daniella

Alltså detta är så galet bra skrivet, håller med dig om allt! Önskar att alla kunde vara såhär kloka!

Svar: Alltså på riktigt, snart smälter jag ihop i en liten lycklig pöl på golvet. TACK SÅ HIMLA, HIMLA MYCKET. Massa, massa kramar till dig, ååååh tack.
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 14:47:14
URL: http://freckledflower.blogg.se/
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Verkligen världens bästa inlägg!

Svar: Alltså världens bästa kommentar? TACK JÄTTEJÄTTEMASSA MED TACK! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 15:19:09
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: Anna

Du är så otroligt bra på att få ner allas tankar i ord! Blir så glad när tjejer (även killar) vågar säga ifrån! Samhället behöver fler som du!! Men tills dess att fler människor vågar säga ifrån räcker det att du inspirerar! Fortsätt göra det du gör <3
Kram!

Svar: ÅÅÅÅH, men tack tack TAAAACK!!!! Åh, jag blir så glad, TACK!!! Jag ska fortsätta, och du får lova att fortsätta som du är också, KRAM. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 16:38:47
URL: http://annasoderstedt.blogg.se
Postat av: Hilda

Det här kan vara de allra bästa jag någonsin har läst! Jag kan tänka mig att på dom där orden och meningarna lyfte du 1000 tjejers självförtroende. ALL CRED TILL DIG!

Svar: Åh, tack tack taaaack så himla mycket!!! Det var precis det jag ville, så jag hoppas att jag har lyckats lite grann i alla fall. TACK SÅ MYCKET, KRAM KRAM KRAM!
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 16:56:53
Postat av: tommy

alla borde få vara som man vill =)

Svar: Ja precis, det tycker jag också! :)
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 18:01:22
URL: http://investerasmart.blogg.se
Postat av: PvN

WOW...! En stor WOW och det var otroligt skrivet av dig! Jag menar det, verkligen! Du är en stor förebild för andra och för mig också som råkade hitta din blogg hihi :D Jag ska absolut dela din blogg med där inlägget för andra! De måste läsa och fundera efteråt särskilt killar... :)
HIGH FIVE till dig!

Svar: ÅÅÅH, men gulle, gulle dig!!! Massa miljoner kramar, tack tack tack tack tack <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 19:05:14
URL: http://pvn.blogg.se
Postat av: Nadja

Shit vad bra skrivet!!! Håller med i allt du skriver! Har inte ord nog att säga hur bra det här inlägget är! Vill spara det här inlägget och läsa upp för folk som håller på och nojjar sig över hur dom ser ut!! Keep up the good work girl! Största kramen till dig!

Svar: ÅÅÅH, alltså tack tack TACK, så himla, himla mycket tack!!!! Du är bäst, glöm aldrig det, ARGH TACK SÅ MYCKET!!!!!!! KRAM. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 19:52:25
URL: http://nadjjaas.blogg.se
Postat av: Rebecca

Tack för ett jätte bra blogginlägg! Vet inte hur många gånger jag känt att jag inte passar in. Jag är normalviktig, har lite större näsa, sne framtand, ridbenslår, små bröst, you name it.Jag är inte ful men många gånger känner jag mig det. Försöker inte bry mig om men man blir ju ständigt påmind om hur man ska se ut. Jag är inget jäkla objket! jag är en människa precis som alla andra. Det glädjer mig´mycket att det finns människor du. Människor osm också har tröttnat. Ha det bäst!

Svar: ÅÅH, tack så jättejättemycket!!! Ja precis, du borde älska dig själv och alla de där "bristerna", som egentligen inte alls är brister. Det är ju dem som gör dig till just du! Lova att du försöker älska dig själv, för det förtjänar du!!! KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 19:58:16
Postat av: Jenna

Eloge till dig som tar upp sånt här! Du är bäst Fanny!

Svar: Åh, bästa Jenna, TACK! Tack så jättejättemycket, kram på dig fina du!
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 21:55:49
URL: http://jennakarlsson.blogg.se/
Postat av: Petra Johansson

Vilket fantastiskt inlägg! DET HÄR är det som borde uppmuntras, att älska sig själv. Alla vet ju att våran "idealbild" är framtagen ur Photoshop och det är synd att det som är verklighet inte uppskattas och uppmuntras. Oavsett ifall man ses som att passa in i mallen eller ej, ses en tjej fortfarande som ett objekt. Det kommer man inte ifrån oavsett hur man ser ut. Ifall man är en så kallad "tjej-mall" blir det inte bättre för det. "Jag gillar att gå bakom dig i trappan för då kan jag se på din rumpa" är en återkommande kommentar som i alla fall jag fick i skolan. Om man ska ta honom som ett exempel så verkade inte han förstå att han inte var den första personen som hade kommenterat min rumpa i trappan den morgonen och då blir det inte roligt längre. Det är varken smickrande eller roligt, snarare obehagligt och kränkande. Sedan, när man säger ifrån, säger de att man ska ta ett "chill-pill" och så går de vidare. Jag vet inte ifall du håller med mig men det värsta är nog när de frågar "har du PMS, eller?" Ska jag vara ärlig tror jag inte ens att självförtroendet har någon betydelse över huvud taget, det är inte många som vill ses som objekt och dessa kommentarer provocerar en enormt!

I alla fall, det jag ville säga var att jag beundrar dig som kan stå upp för dig själv, vara stolt och glad och inte bry dig om vad andra tycker. Du är en förebild för unga tjejer som vågar vara dig själv och visar att det inte är något fel med det! Fortsätt med det, var stolt och visa vad verklig skönhet är. Lycka till!

Svar: Åååh, tack så jättemycket!!! Sedan vill jag även säga att denna kommentaren = GULD. Jag vill inte tillägga för mycket för det behövs inte, FY FAN vad bra skrivet! Jag blir så frustrerad, man blir förtryckt eller objektifierad, och sedan när man får nog och äntligen vågar säga ifrån, då blir man bara tillbedd att lugna ned sig. Eller, som du skriver, får frågan om man har mens. Jag kanske har mens, kanske inte, men det faktum att min kropp gör det min kropp ska göra i ett hälsosam status borde inte göra min ilska eller åsikt mindre giltig!
Du är bäst, massa, massa kramar på dig. AH KÄRLEK <3.
Fanny Sjödahl

2015-01-13 @ 22:39:24
URL: http://pristine.blogg.se/
Postat av: Marie the geek

Jag ÄLSKAR att läsa detta!!!! Det du skriver är så sant och rätt. Jag är så less själv på detta sjuka ideal som vi måste leva efter och vill spy när jag läser på löpsedlarna om hur lätt det är att gå ner i vikt. Det är det kanske, MEN viktigare tycker jag är att gilla sig själv som man är. DET är något jag ska lära barnen i mitt jobb som fritids lärare!! Tack för dina ord!!

Svar: ÅÅH, men TACK så jättejättemycket!!! Jag med, löpsedlar är någon jag har himla, himla svårt för, FY FAN. Det glädjer mig SÅ mycket att du som fritidslärare tar det ansvaret, ÅÅÅH SÅ BRA!!! Fortsätt så, massa, massa kramar!
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 00:24:12
URL: http://thegirlwhowaits.blogg.se
Postat av: Anna jansson

Jag älskar dig. Shit vad jag verkligen älskar dig så klockrena ord. Precis exakt nu innan jag läste detta såg jag mig själv i spegeln jag grät jag kolla på mig själv och kallade mig ful äcklig fet. Hur kan man gilla detta?
Tänkte skriva på min blogg men jag hamnade här.
Jag är glad och måste bara kommentera.
Tack för att du är du och att du dela med dig av dina åsikter tänkande och framförallt av din fina kropp. Du är underbar och jätte vacker. Tack för hjälpen till att jag ska acceptera mig. Du är bäst Tack snälla.
/Anna jansson

Svar: Tack så jättejättemycket, jag älskar dig med. Jag blir så glad att detta kanske hjälper dig, att detta kanske får dig att inse att du är fett jävla underbar på alla tänkbara sätt. Jag har också varit där, tittat i spegeln och hatat allt jag såg, men du måste kämpa. Lovar du mig det? Du får inte ge upp, hur jävla åt helvete det än känns, lova att inte ge upp förrän du älskar varenda millimeter av dig själv. Tillåt inte dig själv under några omständigheter att tycka illa om dig själv, om du känner att en dålig tanke är på väg så slå bort den, bli arg, bli riktigt jävla förbannad på alla dessa skitideal som har fått dig att känna så här. Det är DERAS fel, det är idealen det är fel på, INTE dig. Slå tillbaka med lite jävlar anama och ännu lite "fy fan vad jag ÄGER!!!".
Tack för att du äger, för det gör du. Glöm inte det. LOVA. Hör gärna av dig i fall du känner att du vill ställa dig framför spegeln och tycka illa om dig själv. KRAM. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 00:47:35
URL: http://junisensfeeling.blogg.se
Postat av: Anton

Självklart håller jag med dig om att man ska se ut hur man vill och att man föds med någonting som inte ser ut som idealet. Men du HAR en ohälsosam kropp. Du ÄR överviktig. Fetma ska inte hyllas eller uppmuntras. Fetma gör att många människor hamnar utanför, drabbas av sjukdomar, dör i mycket yngre ålder samt fram till döden lever ett svårt och ansträngande liv. Jag tycker det är onödigt att du inte tar tag i din kropp nu innan det blir för sent. Jag kan lova dig att din fetma får dig att känna och se saker annorlunda också.

Bli smal, skriv samma text igen och se hur mycket du håller med om dig själv.

Ta tag i ditt liv för fasen.

//En smal, levande, snäll kille.

Svar: Jag har svarat på din uuunderbara kommentar i ett inlägg, du "snälla" kille.
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 03:06:52
Postat av: Anna

Tack! <3

Svar: Tack själv!! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 05:33:27
Postat av: Lisa

Jag önskar att jag kunde känna som du men jag är för djupt rotad i att det är en viss kroppstyp som råder, därmed INTE sagt att jag tycker det är rätt utan det är där jag vill vara... fast jag egentligen inte vill.

Jag tycker du är grym som skriver om sånt här :) och nej bara för att man inte väger 44 kg så betyder det inte att man luktar illa hahaha, så jävla B kommentar...

Svar: Jag har inte alltid varit så här självsäker, det har gått från att hata allt som har med mig att göra till det här, och det var inte lätt. Det är ganska så för jävligt att försöka börja älska sig själv i ett samhälle som detta, men om jag lyckades, varför skulle inte du kunna göra det? Du kommer fixa det, det tror, eller nej förresten, VET jag. Tvinga dig själv till att hitta saker med dig du tycker om, och sedan tvingar du dig själv till att absolut inte under några omständigheter trycka ner dig själv. Du ska vara du hela ditt liv, det kommer vara mycket roligare om du inser hur jävla bäst du är!!!
TACK SÅ MYCKET! Haha jag vet, han har uppenbarligen inte luktat på mig för jag luktar faktiskt rätt underbart! KRAM. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 05:47:35
Postat av: Kat

Wow vissa av komentarerna asså!
Fanny du är awesome! Älskar hur du kan älska din kropp så villkorslöst! Vi kan alla lära oss av det tjock som smal! Du inspirerar oss alla till att älska oss själva. Och vem fan behöver en man som ska rädda oss. Han verkar sjukt tråkig.
Har haft en sån. Eller någon som ville rädda när jag inte ville bli räddad. Sjukt störigt och höll inte.

Tummen upp för alla starka självständiga kvinnor där ute. Hur ni än ser ut!

Och Fanny keep up the fabulös work!

Svar: ÅÅH, tack tack TACK!!! Jag blir så fruktansvärt glad, tack!!!
Ja, jag hoppas att jag kan inspirera, det är precis det jag vill för så himla många behöver det. Att man hela tiden förväntas att vilja ha någon, men tänk om man inte vill det dåå? Så dumt att man känner sig så tvingad till att hitta sin "sanna kärlek", för då hamnar man så lätt i framtvingande och ohälsosamma förhållanden, vilket duger.

Tack så jättemycket, MASSA MASSA KRAMAR TILL DIG!!!! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 09:19:48
URL: http://katsjostrand.wordpress.com
Postat av: Jenny

Hej!
Jag har läst långt ifrån alla kommentarer, men verkar va blandade reaktioner. Jag blev så jävla glad av vad du skrev! Det handlar inte om hur man ser ut, ingen jävel bör se ut som nån annan och man ska inte göra sig till för att se ut som någon annan,varje val ska man göra för sig själv och älskar du dig själv så älskar du dig själv. Det ska inte spela någon hur man ska se ut för att kunna va nöjd och älska sig själv... Jag gilla delen som du skrev att tjejer ska va mystiska och behövas räddas för att en kille ska tycka om dom. Håller inte helt med ordagrant, men ditt budskap e helt rätt! Otroligt peppade läsning! Fortsätt så! Världen behöver hjälp att hitta tillbaka till en rättvis människosyn!!

Svar: Tack så jättejättemycket!!! Så himla smart skrivet, bra jobbat! Tack så mycket, KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 09:28:56
Postat av: Lovisa

Grymt bra skrivet måste jag skriva! Jag blir så glad över att läsa att du är stolt över din kroppför det ska du vara! Jag tycker att tjejer som du är så jävla fina, ni syns ni är oftast mer glada och stolta över eran kropp än en smal tjej.

Jag är inte direkt den som tillhör dom "större" utan dom smala men jag kan säga att bara för att man är smal betyder det inte att man är nöjd med sin kropp som killar verkar tro. Det är minst lika frustrerande att kunna äta vad som helst och inte träna för att gå upp i vikt jag kan lova att det känns lika jobbigt för oss som för "större" tjejer som tränar, äter rätt och tar hand om sig själv och inte kan gå ner i vikt..

Blir så himla glad över ditt inlägg som sagt och att du älskar din kropp har mkt att lära av dig! :)

Svar: Tack så jättejättejättemycket, TACK!!!
Det är precis det där jag blir arg på, att man för fasen aldrig duger. Man ska vara smal, men inte för smal, men inte för stor, och inte för si och inte för så. HUR ska man vara då liksom?!?! Vissa människor KAN inte gå ner i vikt, vissa människor KAN inte gå upp i vikt, precis som du skriver. ARGH, samhället kan vara så frustrerande.

Vad glad jag blir av att du blir glad, och jag hoppas att du lär dig älska dig själv, för det förtjänar du verkligen. KRAM.<3
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 12:20:43
URL: http://bibimbap.blogg.se
Postat av: Bea

Halleluja! Jag har skrivit många inlägg om detta på min egen blogg. Jag är snart 40 och det känns som om man hela livet har försökt bli smal. Varför då? Nu är jag inte överviktig utan "mjuk och go". Jag älskar mat och hatar träning. I min åldern kommer kommer träningshysterin med 40-årskrisen och mitt Facebookflöde är fullt med vänners tittavadsmalichsnyggochvadmycketjagtränar-bilder. Jag är ingen sämre människa för att jag inte tränar. Verkligen inte. Fint att se dina bilder på en fullt normal kvinnokropp. Älskart!

Svar: TACK SÅ MYCKET AARGH VAD GLAD JAG BLIR. Din kommentar är guld rakt igenom, massor med tack och massor med kramar! Du är fett cool och bra och snygg och bäst. Glöm inte det.
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 13:47:38
URL: http://familjenramstedt.blogg.se
Postat av: stina liffner

Riktigt bra inlägg

Svar: Tack så jättemycket!!
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 15:17:13
URL: http://stinasmusikhemsida.blogg.se
Postat av: Robin

Hahaha!! Sjukt mycket tack! Som homosexuell man i ett relativt homofientligt samhälle har jag många fördomar och rykten emot mig. Detta har gjort mig starkare och jag tål mycket skit, därför tackar jag dom som gett mig gliringar och mobbat mig under min uppväxt. Ditt blogginlägg är ett sådant som också gör mig starkare och får mig att räta på ryggen och vara stolt över min onaturliga och äckliga läggning! Tack!!!

Din mage och dina lår gör mig väldigt glad, att du står emot alla ideal och sätter dom på bloggen gör mig lycklig! :)

Svar: Åååh, men massa, massa tack själv!!! Alltså, det gör mig så ledsen att höra sådant. Att man ska behöva bli "lokalkändis" och ha folk som pratar om en bara för att man råkar gilla en viss sak som inte är enligt normerna, ARGH. Något som jag dock blir glad av är att det här inlägget kanske hjälpte dig lite, för det var precis det jag ville. Du ÄR grym, du ska inte behöva må dåligt över eller dölja den du är, för du ÄGER JU.
Jag blir så glad av att du blir glad, för du förtjänar att vara glad. Massa kramar på dig, ha det bäst och glöm inte bort att älska dig själv!!!
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 18:23:43
Postat av: AL

jag tycker det var en förjävla bra text!
samtidigt som jag själv inte tänker på idealen, jag tycker det är det dummaste av allt... att "samhället" har krav på en, i min åsikt så är det inte så. Men det är en annan historia. Jag tycker det är grymt att du älskar dig själv & jag avundas det, blir inspirerad och motiverad att så fort som möjligt kunna älska mig själv! Extremt bra skrivit. You go girl!

Svar: TACK SÅ MYCKET!!!
Jag blir så lycklig över att du blir inspirerad och vill börja älska dig själv, för du förtjänar att älska dig själv! Du förtjänar att tycka att du är helt fantastisk, för det är du. Kämpa på och ge inte upp förrän du tycker om allt som har med dig att göra. Massa, massa kramar!!!
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 18:40:26
Postat av: Maria

Så jävla klockrent!!! KEEP IT GOING GIRL!! jag tycker du är så jävla underbart skön och vet du vad? Alla som har något negativt att säga kan dra en påse över huvudet för det du säger är RÄTT! Kram på dig ! ❤️

Svar: ÅÅÅÅÅH MEN ÄLSKLING, tack tack taaaaack!!!! Vad glad jag blir, AAAAH. Massa miljoner tack, kram kram kram på dig! <3 <3
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 19:21:14
URL: http://Cashisqueen.blogg.se
Postat av: Louise

Kan inte säga mer än TACK(!!!) för detta inlägget. Och jag blev helt chockad när jag såg det på blogg.se's framsida. Där det brukar handla om annat i vanliga fall...

Svar: Men åååh, TACK SJÄLV!!!!!! Haha jaa, jag är till hälften glad för att jag ens hamnade där (omgogmgogmo!!!!!), och till hälften glad för att det var ett inlägg so detta som fick sådan exponering och kunde nå fler människor. Så, som sagt: TACK!!! Kram på dig! <3
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 20:29:12
URL: http://anderssonlouise.blogspot.se
Postat av: Anonym

men du är ju klockens REN

Svar: Men åååh, tack så jättemycket!!!
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 20:34:54
Postat av: Anonym

Jag vill bara uttrycka min otroligt starka kärlek till dig, jag har för första gången i mitt 16-årliga liv inlett en diet trots faktumet att jag bara är en XS-S, kommer aldrig ens överväga något som fått mig att vara mindre glad vilket denna diet gjort, tänker fortsätta käka donken när fan jag vill och just idag har jag dig och bara dig att tacka, jag har länkat detta inlägg till varenda tjej jag känner som ens nämnt kalori, vikt, finne eller vad fan som helst för efter att ha läst detta så är dem kommentarerna för mig så frustrerande. Puss på dig

Svar: Alltså älskade vännen. Vad glad jag blir av att du aldrig mer vill göra något du inte mår bra av, för det ska du verkligen inte! Det du ska fokusera på att just det, att må bra, och inget annat. Skit i hur din kropp ser ut och tänk istället på hur den känns.
Tack, tack, tack, så himla mycket miljoners tack. Puss och kram. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 21:23:23
Postat av: Anna Betlehem

aå himla braa! you gooo <33

Svar: Åååh, men dig följer jag väl på instagram, eller?!?! Hej haha!! OCH TACK SÅ JÄTTEJÄTTEMYCKET, MASSA, MASSA KRAM PÅ DIG. <33333
Fanny Sjödahl

2015-01-14 @ 22:46:43
URL: http://annabetlehem.blogg.se
Postat av: Stephanie Loefgren

orka vissa av kommentarerna pa detta inlagget alltsa...

Svar: Hahhaha, jag vet. Blir så frustrerad ibland alltså...
Fanny Sjödahl

2015-01-15 @ 03:05:28
URL: http://stephaniesbilder.blogg.se
Postat av: carin

Kämpar med vikten just nu med godisstopp i 100 dagar och förhoppning att tappa en del i vikt. Men skönt att påminna sig om att man är bra som man är ändå. Men ibland får man ju tokstolla på hur kläderna sitter. Tack för ett bra inlägg!

Svar: Det ska du göra om det är det som får dig att må bra, så absolut, kämpa på!!! Du är fett bra, tack så jättejättemycket för den fina kommentaren. KRAM.
Fanny Sjödahl

2015-01-15 @ 09:49:54
URL: http://nikond.se
Postat av: sajgrad.blogg.se

om du nu kommer se den här kommentaren i ditt HAAAAAAV AV ANDRA KOMMENTARER är det ju skiiitbra! jaja, get to the point i know, Iallafall började jag tjuta när jag läste det här för att det är så jävla sant och att det sista du skrev med att du har slutat försöka och bara älskar dig själv??!?! Jag är på god väg dit, inte riktigt där än men med tanke på att jag har haft både anorexi och bulimi och nu är "frisk" så bryr jag mig inte heller. Vill bara hjälpa andra att tycka om sig själva liksom. Ja, men ja det jag menar är att TACK för att du satte ord på mina tankar. hejdå

Svar: ALLTSÅ FINA SIGRID. Alltså så jävla bra du är som har lyckats kämpa dig igenom något så förjävligt?!!? All cred till dig, så JÄVLA bra. Hoppas att du snart, snart älskar dig själv helt och hållet villkorslöst.
TACK SÅ JÄTTEMYCKET, JISSES VAD GLAD JAG BLIR, TAAACK!!!! Kraaaam. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-15 @ 11:21:05
URL: http://sajgrad.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag är jävligt glad att jag är kvinna för helvete vad mycket skit våra stackars män får. Alltså ingen man har någonsin - NÅGONSIN sagt ett ord illa om min kropp eller mitt utseende. Tjejer å andra sidan! Ojoj. Det är tjejer och du själv som stället krav - försök inte få detta på männen. Och männen har krav likaså.

Svar: Jättekul för dig att ingen man någonsin har sagt något dåligt om dig, men bara för att du aldrig har upplevt ett förtryck så betyder inte det att det inte existerar. Jag skrev ett inlägg om varför jag inte skrev om just mäns problem i samhället, du kanske borde läsa det här: http://rooompa.blogg.se/2015/january/angaende-mitt-langa-arga-inlagg.html#comment
Faktumet är att kvinnor blir förtryckta, kanske inte alla och inte hela tiden, men det händer alldeles för ofta på alldeles för många ställen i världen. Du kan inte vara talesperson för hela kvinnosläktet och säga "Vi blir inte förtryckta", för, som sagt, du kanske har blivit skonad förtrycket men det är det inte alla som har.
Fanny Sjödahl

2015-01-15 @ 14:48:33
Postat av: Annica

Hej! Vi är fler som är förbannade - över att det ska handla om kroppens utseende! Vi kvinnor - och män - är så mycket mer än vara utseende. Jag har personligen andra intressen än att se ut på ett sätt om gör någon annan nöjd. Jag vill studera, träna för att lyfta tungt och springa långt, diskutera saker som är viktiga - inte läsa på varenda löpsedel eller kvinnomagasin ur man blir smal, sminkar som bäst, vad killar gillar bäst i sängen eller blabla (finns ju för den delen en massa skitsnack om att killar skulle vara stöpta i en och samma form också.)

Vi är ett gäng förbannade kloka kvinnor inne på livskick.nu som tycker att hållbar hälsa börjar med sunda ideal. Välkommen in på en visit!

Svar: Tack för din kommentar, så fruktansvärt genial och rätt!!! TACK för den!!
Fanny Sjödahl

2015-01-15 @ 15:17:26
URL: http://dietistannica.com
Postat av: Ida ☯ the sky under the sea

<3<3<3<3! Så himla bra och välbehövligt inlägg! Känns som att alla redan sagt allt ovan, men bästa jag läst på ett tag! Dessutom vill jag bara rita ett hjärta på alla dina svar-på-tal till de som, well, är trångsynta och inte fattar! I'm on your side, och det borde alla vara :) <3

Svar: ÅÅÅH MEN TACK TACK TACK!!! <3 <3 <3 Jag blir så himla glad, TACK!!! KRAM PÅ DIG! <3
P.S. Ditt hår är nog cirka det snyggaste jag någonsin sett. MAJ GAAAD. <3
Fanny Sjödahl

2015-01-18 @ 18:02:22
URL: http://theskyunderthesea.blogg.se/
Postat av: Jasmine

SÅ JÄVLA BÄST! <3<3

Svar: ÅÅH TACK SÅ MYCKET!!! <3 <3
Fanny Sjödahl

2015-01-25 @ 19:12:50
URL: http://jasminelundgrens.blogg.se
Postat av: Manda🌸

Heej bästa du! Det här var det bästa och mest Sanna inlägget jag läst i hela mitt liv, Jädrar vad bra skrivet! Jag har delat inlägget i bion på instagram (sundamanda) så att dom som Inte är nöjd med sin kropp ska läsa det och förstå att alla är lina fina och ja, allt dedär du skrev👌🌸 kramkram❤️❤️

Svar: ÅÅÅH, tusen, tusen tack!!! Vad glad jag blir, och vad kul att du har delat det! Tillsammans ska vi krossa idealen, KRAM KRAM KRAM <3 <3 <3
Fanny Sjödahl

2015-02-03 @ 19:58:11
Postat av: MY

GUUUD vad glad jag blir att det finns sådana goda i hjärtat som dig som tänker på andra.Utseendet är inte det viktigaste, utseendet blir gammalt och ruttet med tiden men själva insidan stannar tills sista andtaget. DU är fantastik. Jag får känna av att om lakanet inte har blod så tror min familj att jag är otrogen. En konstig tanke egentligen. Det önskar jag att någon får ändra. ÄLSKAR DIG du är bäst även om det är första gången jag läser din blogg. KÄRLEK & RESPEKT. Hoppas du svarar ;)

Svar: Åååh, tack så jättemycket för din fina kommentar!!! Det där med lakanet och blod är SÅ jävla sjukt, för liksom alla blöder inte första gången de har sex? Sjukt som sagt, det måste ändras! ÅH, goseskrutt, massa, massa kramar på dig! <333
Fanny Sjödahl

2015-05-04 @ 18:32:39
Postat av: Johan

Jisses...jag var bara tvungen o kommentera detta även om det var ett gammalt inlägg och idioterna som jag riktar mig till bergis inte kommer läsa det eller du Fanny som skrev inlägget. Men oavsett vad.

Skönhetsideal är som det är. Svår fråga egentligen. Men det är ej biologiskt. Det är mer kultur som avgör vad som anses vara attraktivt. Det vi i västvärlden finner snyggt finner inte urbefolkningen i regnskogen attraktivt etc. Såklart ändras detta med tid, men även kulturen. Att vara small under medeltiden ansågs ju vara sjukligt. Mongolerna under Djingis tid ansåg att en kvinna med stora höfter var den perfekta formen. Sen såklart finns det ju undantag i alla kulturer med personer som finner andra kroppar är attraktiva. Allt handlar bara om vart i världen man bor.

2016-04-24 @ 18:15:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0